Nomineer innovatietalent voor Europese prijzen

Gepubliceerd op:
6 september 2021

Kent u een veelbelovende uitvinder? Nomineer deze dan voor de European Inventor Award. Of bent u zelf uitvinder en 30 jaar of jonger? Meld u aan en maak kans op de Young Inventors prize.  Er zijn geldprijzen voor de finalisten die de eerste, tweede en derde plek veroveren.

Het Europees Octrooibureau biedt met de European Inventor Award en Young Inventors prize een steun in de rug voor veelbelovende innovaties.

Aparte prijs voor jonge uitvinders

Nieuw dit jaar is een aparte prijs voor jonge uitvinders: de Young Inventors prize. Hiervoor mag iedereen kandidaten of zichzelf voordragen. Voorwaarde aan de te nomineren uitvindingen voor de Young Inventors prize is dat het een uitvinding moet zijn waarover al publicaties of ander materiaal is uitgebracht in het publieke domein. De kandidaten mogen maximaal 30 jaar oud zijn. 
Innovaties zijn cruciaal voor een duurzame toekomst. De uitvinding moet een technische oplossing bieden voor een probleem, dat direct aansluit bij de 17 duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Die doelen lopen uiteen van het tegengaan van armoede en honger tot klimaatactie en duurzame energie.

Meer informatie 

Lees om uw aanmelding kansrijker te maken, eerst meer over de voorwaarden van de European Inventor Award en de Young Inventors prize.

Aanmelden

Meld voor 1 oktober 2021 een individuele uitvinder of een team aan via het aanmeldformulier voor deze prijzen. De prijsuitreiking is in juni 2022. Finalisten horen uiterlijk 6 weken van tevoren dat ze zijn geselecteerd.

Bent u tevreden over deze pagina?