Ontmoet de internationale windenergie-industrie op Offshore Energy Exhibition & Conference

Gepubliceerd op:
25 oktober 2023

Op 28 en 29 november is RAI Amsterdam weer het toneel van de Offshore Energy Exhibition & Conference 2023 (OEEC). De plek waar de nationale en internationale windenergiesector samenkomt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de ministeries van Buitenlandse Zaken (BZ) en Economische Zaken & Klimaat (EZK) organiseren weer veel activiteiten voor ondernemers.

Windenergie op zee

Klimaatneutraal in 2050, dat is waar Nederland naartoe werkt. Windenergie op zee speelt daarin een centrale rol. Het is een belangrijk onderdeel van het klimaatbeleid en essentieel voor de versnelling van de duurzame energietransitie.

De bouw van windparken op de Noordzee ligt op schema. Nederland zal eind 2023 4,5 Gigawatt (GW) energie produceren. Dit loopt op tot 21 GW rond 2030 en de ambities blijven hoog.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Nederlandse bedrijven in de duurzame energiesectoren hebben jarenlange ervaring. Ze zijn actief in alle fases van de ontwikkeling van windparken op zee: van ontwerp tot bouw en van locatiestudies tot onderhoud. Daarom staan deze bedrijven internationaal bekend om hun innovaties en efficiëntie. En dat biedt wereldwijd kansen.

NL Paviljoen: ontmoet start-ups

Nederland is tijdens de OEEC erbij met het NL Paviljoen. Hier maakt u kennis met Nederlandse offshore energie start-ups. Ga ook in gesprek met vertegenwoordigers van RVO, BZ en EZK.

Wat kunt u verwachten?

Bent u een ondernemer die actief is in de windenergiesector? En wilt u uw markt internationaal uitbreiden? Dan bent op de OEEC en NL Paviljoen op het goede adres. Het evenement is perfect om te netwerken en informatie in te winnen over de sector. Daarnaast kunt u diverse presentaties bijwonen en meedoen met workshops.

Let op: Vergeet niet om u te registreren voor uw bezoek aan OEEC.

Workshop Wind op Zee

Wilt u meer weten over vergunningverlening voor de grootste windparken in de Noordzee tot nu toe? Schrijf u dan in voor onze Workshop Wind op Zee tijdens de OEEC. U krijgt daar ook informatie over de voortgang van de Routekaart 2030/2031 en andere ontwikkelingen van wind op zee. 

ICEP op OEEC

Met het programma International Clean Energy Partnership (ICEP) helpt de overheid Nederlandse ondernemers uit de duurzame energiesector met internationaal zakendoen. Om deze doelgroep te steunen organiseert ICEP activiteiten, zoals het NL Paviljoen tijdens OEEC.

De ICEP-thema's omvatten: windenergie op zee, duurzame mobiliteit, zonne-energie, bio-energie, en waterstof.

In samenwerking met:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?