Orange Corners: één van de beste inclusieve en duurzame handelsinitiatieven

Gepubliceerd op:
19 mei 2022

Het Orange Corners-programma van RVO is in de top 5 geëindigd bij de WTPO (World Trade Promotion Organisation) awards van 2022 in de categorie Beste Initiatief voor Inclusieve en Duurzame Handel. Dat werd dinsdag 17 mei bekendgemaakt tijdens de WTPO-conferentie in Accra, Ghana.

Orange Corners wil de kansen op werk voor jongeren vergroten door de voorwaarden voor jong ondernemerschap en werkgelegenheid te verbeteren. Zij richten zich daarbij op jongeren tussen de 18 en 35 jaar in Sub-Sahara Afrika en het Midden-Oosten.

De Nederlandse overheid steunt de jonge ondernemers met training, financiering en toegang tot netwerken. Orange Corners werkt daarbij samen met private partijen.

  Ik ben er trots op dat we een programma hebben als Orange Corners, dat deuren opent, jongeren bij elkaar brengt en paden kan creëren om hun dromen van een betere toekomst waar te maken.

  Tjerk Opmeer
  Algemeen directeur van Internationale Programma's bij RVO

  De WTPO (World Trade Promotion Organisation) awards zijn een initiatief van het International Trade Centre. Het doel van de conferentie in Accra is om de handel en export wereldwijd te stimuleren door alle handelsbevorderende organisaties, waarvan RVO er één is, wereldwijd bij elkaar te brengen.

   

  Meer weten?

  Personen op de foto, van links naar rechts: Mike Sips (programma adviseur Ghana Orange Corners); Tjerk Opmeer (directeur Internationale Programma's RVO) en de winnaars van de award: het initiatief ZimTradeAlerts.

  In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  Bent u tevreden over deze pagina?