Overzichtelijk platform voor kostenkentallen van energiebesparende maatregelen

Gepubliceerd op:
10 mei 2022

Arcadis heeft voor ons een platform gemaakt. Daarop kunnen gebruikers op een snelle en overzichtelijke manier kostenkentallen voor energiebesparende maatregelen opzoeken.

Kostenkentallen duurzaam verbouwen

Belangrijk hulpmiddel 

Kostenkentallen geven een indicatie van de investeringskosten voor het nemen van energiebesparende maatregelen voor bestaande woningbouw en bestaande utiliteitsbouw. Deze kostenkentallen zijn dus belangrijk in besluitvormingsprocessen voor het verduurzamen van woningen en gebouwen. De kostenkentallen zijn vanaf 2009 door Arcadis en ons (door)ontwikkeld. Wij gebruiken deze kentallen in verschillende studies, analyses, beschouwingen en instrumenten. Wij hebben de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan het verhogen van de kwaliteit en het creëren van een breed draagvlak.

Voor breed publiek

Het nieuwe platform maakt het mogelijk om de komende jaren een breed publiek te bedienen. Door de overzichtelijke, toegankelijke presentatie kunt u de kostenkentallen op een snelle manier gebruiken. Via een feedbackformulier op het platform kunt u contact opnemen met Arcadis. Marktpartijen kunnen met een API buiten het platform de meest actuele kostenkentallen bekijken. 

In samenwerking met:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?