Peruaanse watersector biedt u veel zakelijke kansen

Gepubliceerd op:
30 november 2023

De watersector in Peru biedt veel zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers. Tijdens de Aquatech 2023 beurs presenteerden de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) een rapport over deze interessante markt. Vraag het gratis rapport aan en ontdek waar de mogelijkheden liggen voor uw bedrijf.

Zakelijke kansen voor de Nederlandse watersector in Peru

Tijdens Aquatech 2023 in RAI Amsterdam presenteerde RVO samen met de Nederlandse ambassade in Peru het marktrapport 'Study of the Peruvian Water Sector: Business Opportunities for the Dutch Water Sector'. Volgens het onderzoeksrapport wil de Peruaanse overheid nieuwe afspraken maken om het water beter te beheren. Waterveiligheid speelt hierin een belangrijke rol.

Het onderzoek laat ook zien dat er in Peru vraag is naar kennis en expertise van de Nederlandse watersector. Wilt u weten welke zakelijke kansen er voor u liggen in de Peruaanse watersector? Lees dan de samenvatting en vraag het rapport op bij RVO.

Watersector in Peru

Peru heeft een van de hoogste zoetwaterconcentraties in Latijns-Amerika. Toch heerst er in het land waterschaarste. Hoe dat kan? In het Atlantische bekken zit een wateroverschot. Maar in het Pacifisch bekken en Titicaca-bekken is er te weinig zoetwater door de ligging van het Andesgebergte. En de economische centra en de hoofdstad Lima liggen in het Pacifisch bekken.

Aquatech 2023

Van waterfilters en kwaliteitsmeters tot milieuvriendelijke algenbestrijding. Op Aquatech 2023 presenteerde de internationale watersector hun technologische innovaties en diensten op het gebied van drinkwater- en afvalwaterverwerking. Deze belangrijke beurs trekt elk jaar veel bezoekers van over de hele wereld. Het is de plek waar de Nederlandse watersector laat zien hoeveel kennis er in huis is.

In samenwerking met:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?