Praat mee over het voorstel voor een duurzame glastuinbouwsector

Gepubliceerd op:
19 juli 2022

De brancheorganisaties (BO) Sierteelt en Groenten en Fruit hebben een voorstel gemaakt voor een duurzame Glastuinbouwsector. Dit staat in het programma Onderzoek en Innovatie Kennis in je Kas 2023-2027. De BO’s stellen voor dat alle ondernemers in deze sectoren meebetalen aan dit programma.

Wat vindt u hiervan? U kunt tot en met 14 augustus 2022 uw reactie geven.

Voorstel van de brancheorganisaties

De BO Sierteelt en BO Groenten en Fruit willen dat alle ondernemers in deze sectoren mee betalen aan het programma Onderzoek en Innovatie Kennis in je Kas 2023-2027. Ook als ze niet lid zijn van deze brancheorganisaties. Daarnaast moeten alle ondernemers zich hiervoor registreren en hun gegevens delen.

Dit AVV-verzoek is het derde verzoek voor de uitvoering van dit programma. De organisaties hebben de minister gevraagd om deze maatregel voor deze sectoren algemeen verbindend te verklaren (AVV). AVV betekent onder andere dat een maatregel geldt voor alle ondernemers in deze sectoren.

Bent u benieuwd wat er in het programma Onderzoek en Innovatie Kennis in je Kas 2023-2027 staat? U vindt het programma op internetconsultatie.nl/glastuinbouwsector2023.

Wat vindt u hiervan?

U kunt reageren op voorstellen voor nieuwe wetten en regels. Dit gaat via een internetconsultatie. Bij een internetconsultatie wordt een concept van een wetsvoorstel op internet gepubliceerd. Daarna kan het publiek reageren.

Op internetconsultatie.nl/glastuinbouwsector2023 staat het voorstel van de brancheorganisaties. Hier stuurt u ook uw reactie op. U geeft uw mening over de verplichte betaling voor de eerste periode van het programma. Reageren kan tot en met 14 augustus 2022.

Bent u tevreden over deze pagina?