Reageer binnen 2 weken op een verzoek om aanvullende informatie

Gepubliceerd op:
12 januari 2022

Het aantal te beoordelen aanvragen voor TVL Q2 en Q3 loopt snel terug. Er staan nu nog 160 aanvragen open. Soms hebben we de hulp van de ondernemer zelf nog nodig om een aanvraag af te kunnen handelen. We sturen dan een verzoek om aanvullende informatie.

Een vraag om aanvullende informatie kan over veel dingen gaan. We vragen bijvoorbeeld om de omzet te onderbouwen in de gekozen referentieperiode. Of het accountantsproduct is bijvoorbeeld niet goed aangeleverd.

Vraag blijft 2 weken open

Een vraag om aanvullende informatie blijft 2 weken open staan. In die tijd kan de beoordelaar niet verder met de aanvraag. Als de ondernemer na 2 weken niet heeft gereageerd, sluit het verzoek om aanvullende informatie. We moeten dan zonder de gevraagde informatie een beslissing nemen. Dit kan betekenen dat we de aanvraag afwijzen. 

Mogelijke verlenging 

We willen zo veel mogelijk ondernemers zo snel en zorgvuldig mogelijk helpen met de TVL. Soms zetten we daarom het verzoek om aanvullende informatie nog eens 2 weken open. De ondernemer krijgt hier per e-mail een bericht van. Na een week sturen we een herinnering.

Reageert de aanvrager nog steeds niet? Dan kan het zijn dat we de aanvraag moeten afkeuren. Het is dus belangrijk om aanvullende informatie op tijd aan te leveren.

Vragen over TVL?

Bent u tevreden over deze pagina?