RVO lanceert gender E-zine 2021: Ondernemende vrouwen aan zet!

Gepubliceerd op:
2 maart 2021

Vandaag, op internationale vrouwendag, lanceren wij het jaarlijkse 'Gender E-zine: Ondernemende vrouwen aan zet!'

De Nederlandse overheid zet zich al jaren in voor gendergelijkheid, vrouwelijk ondernemerschap en meer economische zelfstandigheid van vrouwen. Laat je in dit E-zine inspireren door verhalen van ondernemende vrouwen in Nederland en lees hoe de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bijdraagt aan de economische zelfstandigheid van vrouwen in ontwikkelingslanden.

Eerlijke landrechten voor Afrikaanse boerinnen

Blader door het E-zine en lees in het interview met RVO-medewerker Thomas Vintges wat het belang is van eerlijke landrechten voor boerinnen in Afrikaanse landen. Of bekijk het interview met de jonge Marokkaanse onderneemster Fadwa Moussaif. Zij geeft vrouwen in dorpen rondom Casablanca de kans om hun traditionele weeftechniek te vermarkten.

Vrouwelijke ondernemers die het verschil maken

Er is in het E-zine natuurlijk ook volop aandacht voor Nederlandse vrouwelijke ondernemers. Zoals het verhaal van Marja Baas. Marja is eigenaresse van het tassenmerk MYoMY en vond in de Bengaalse onderneemster Taslima Miji de ideale zakenpartner om een duurzame productielijn mee op te zetten. Of lees het interview met Melanie Rieback, die een positief verschil wilde maken en met de oprichting van haar bedrijf Radically Open Security ‘s werelds eerste non-profit-computerbeveiligingsbedrijf werd.

Kortom, weer mooie en inspirerende verhalen die het lezen waard zijn! "Op naar een toekomst met meer gelijkheid voor vrouwelijke ondernemers. Tijdens de coronapandemie én daarna!", aldus Pascalle Grotenhuis, Ambassadeur Vrouwenrechten en Gendergelijkheid bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Download ons Gender E-zine: Ondernemende Vrouwen aan Zet

Meer weten over gendergelijkheid?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

Bent u tevreden over deze pagina?