Samenwerken aan windenergie-oplossingen tijdens OEEC 2023

Gepubliceerd op:
13 december 2023

Het evenement Offshore Energy Exhibition & Conference 2023 was dit jaar weer een mooi succes. Experts en buitenlandse gasten uit de internationale offshore windsector waren erbij. Ze streken neer in RAI Amsterdam om te netwerken en de nieuwste innovaties van onder andere Nederlandse start-ups te bewonderen.

Innovatie en samenwerking

De beurs vormde het toneel voor de beste technologische hoogstandjes van de offshore windindustrie. Met innovatie en samenwerking als focus, bood het evenement ruimte voor impactvolle discussies over de energietransitie.

Adviseur windenergie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Peter Lambooij zegt over de Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC): "De focus op nationale en internationale samenwerking en de bereidheid om kennis, ervaringen, maar ook uitdagingen te delen, laat de kracht zien van de OEEC."

Het evenement vormde ook het decor voor de lancering van de nieuwe Dutch Offshore Wind Innovation Guide 2024. Deze gids promoot de Nederlandse offshore windsector aan het internationale publiek.

Uitgenodigd buitenlands bezoek

Ruim 100 buitenlandse gasten uit 14 landen konden via het kennis en netwerk-programma Energy Executive Programme (EET) ervaren hoe Nederland omgaat met offshore wind. Overheidsvertegenwoordigers en private sector managers uit de offshore windindustrie waren aanwezig op uitnodiging van RVO en deden tijdens OEEC mee met activiteiten. Bijvoorbeeld met een masterclass over het Nederlandse tendersysteem. Daarnaast deden de gasten mee aan netwerksessies en bezochten ze bedrijven. De wind op zee branche Holland Home of Wind Energy (HHWE) organiseerde deze bedrijfsbezoeken in opdracht van RVO.

"Het is inspirerend hoe open en vriendelijk de grote spelers uit de offshore-industrie zijn als het gaat om het delen van hun kennis en ervaringen," vertelt CEO Vitalij Mustuk van het Litouwse maritieme bedrijf KLASCO.

Slimme oplossingen in het NL Paviljoen

Het NL Paviljoen was de plek waar een aantal veelbelovende Nederlandse start-ups hun oplossingen lieten zien aan beursbezoekers. Sten Swanenberg van Dutch Wave Power: "Het mooie van op deze stand staan, is dat ik veel RVO-adviseurs heb gesproken. Het is voor mij nuttig om ze in de buurt te hebben." Zijn bedrijf heeft een machine gebouwd dat golfenergie opwekt.

Mark van der Bruggen van Tarucca, een bedrijf dat AI-software ontwikkelt om de staat van windturbinebladen te controleren, zegt: "Je ontmoet en spreekt veel mensen, indirect leveren de contacten op lange termijn altijd iets op."

Op naar OEEC 2024

Het team van International Clean Energy Partnership (ICEP) bedankt alle collega's, partners en de organisatie van de beurs voor de succesvolle editie van het RVO-programma op OEEC2023. Door de goede samenwerking lukte het om een compleet en waardevol programma te organiseren.

De volgende Offshore Energy Exhibition & Conference staat gepland voor 26 en 27 november 2024. Hopelijk bent u er dan ook (weer) bij.

In samenwerking met:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?