Sluit u aan bij PIB-cluster Waste Business Australia - Netherlands!

Gepubliceerd op:
28 september 2021

Onder de naam Waste BAN wil een cluster van Nederlandse bedrijven de enorme kansen in afvalbeheer en circulaire economie in Australië verzilveren. Zij gaan samenwerken binnen het programma Partners for International Business (PIB). Heeft u interesse om mee te doen? Sluit u dan aan.

Het cluster bestaat uit 5 bedrijven en een brancheorganisatie. Zij ondertekenden op 25 oktober een PIB-samenwerkingsovereenkomst met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 'Waste Business Australia – Netherlands' – zoals het cluster voluit heet – kan een mooie bijdrage leveren aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Australië investeert en heeft haast

China en Zuidoost-Azië hebben hun landen grotendeels gesloten voor Australisch afval. Daarom maakt Australië op federaal, nationaal en lokaal niveau veel geld vrij om de afvalsector snel te verbeteren. Voor Nederlandse bedrijven is dit hét moment om hun expertise te laten zien. West-Europese technologie en kennis staan in hoog aanzien in Australië.

Wilt u meedoen? Meld u aan voor cluster Waste BAN

Cluster Waste BAN wil een zo compleet mogelijk scala aan producten en diensten aanbieden in Australië. Bent u actief op het gebied van recycling, organisch afval of afvallogistiek? Meld u dan aan voor een gesprek met de clustercoördinator:

Bert Keesman, Metasus
E: keesman@metasus.nl

PIB-partners Waste BAN

Het cluster bestaat uit de bedrijven Blue Phoenix Group, Brink Industrial, Dutch Power Group, Gusella Bakker en Hofstetter BV. Samenwerkingspartner is ENVAQUA, de Nederlandse Vereniging van leveranciers van Milieu- en Watertechnologie.

Missies, meetings en matchmaking

Binnen het PIB-cluster worden activiteiten georganiseerd zoals handelsmissies, inkomende bezoeken van sleutelfiguren uit Australië, matchmaking en gezamenlijke kennisevenementen. Een liaison wordt aangesteld om de sector lokaal te vertegenwoordigen. De Nederlandse ambassade in Canberra en het consulaat-generaal in Sydney hebben afval en circulariteit hoog op hun prioriteitenlijst staan en leveren support waar mogelijk.

Meer weten?

RVO voert het programma Partners for International Business (PIB) uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wilt u meer weten over dit cluster? Neem dan contact op met:

Astrid den Besten, RVO
E: astrid.denbesten@rvo.nl

Hulp nodig bij zakendoen in Australië?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?