Subsidie SIG&F opvolger GMO Groenten en Fruit

Gepubliceerd op:
25 juli 2022

In het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) komt een subsidie voor de groenten- en fruitsector: Sectorale interventie Groenten & Fruit (SIG&F). Dit is de opvolger van de huidige subsidie GMO Groenten en fruit. De subsidie is voor erkende producentenorganisaties.

Teler in een kas

Meer aandacht voor milieu, duurzaamheid en onderzoek

In de nieuwe regeling is meer aandacht voor milieu, duurzaamheid en onderzoek. U kunt de subsidie aanvragen voor operationele programma’s die op of na 1 januari 2023 starten. Ook lopende operationele programma’s kunnen omgezet worden naar SIG&F.

Wat is er nog meer veranderd:

  • U krijgt subsidie voor nieuwe activiteiten zoals voor carbon footprint en duurzaam bodembeheer. Maar ook voor preventie van voedselverspilling en een fytosanitair preventieplan.
  • De mogelijkheden om meer subsidie te krijgen zijn uitgebreid. Bijvoorbeeld voor het eerste operationele programma na een fusie. Of activiteiten op het gebied van onderzoek, milieu en klimaat.
  • U besteedt 15% van de uitgaven aan milieu- en klimaatdoelstellingen. Voor de subsidie GMO Groenten en fruit was dit 10%.
  • U geeft 2% van het operationeel programma uit aan onderzoek.
  • Als producentenorganisatie moet u minimaal 3 milieu- of klimaatacties uitvoeren.

U leest meer informatie op Sectorale interventie Groenten & Fruit (SIG&F)Aanvragen kan vanaf 17 oktober 2022.

 

In samenwerking met:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?