Subsidie tweedehands elektrische personenauto’s goed gebruikt

Gepubliceerd op:
30 augustus 2021

Kopers van gebruikte elektrische personenauto’s maken goed gebruik van de subsidieregeling SEPP. Er is sinds 28 augustus 2021 voor meer auto’s subsidie aangevraagd dan dat er geld is.

We nemen nieuwe aanvragen nog wel in behandeling op volgorde van binnenkomst. De kans dat deze aanvragers subsidie krijgen is klein. Dat kan alleen als er voldoende subsidiegeld vrijkomt uit bijvoorbeeld afgewezen of ingetrokken aanvragen.

Als het budget echt op is, melden we dit op de pagina Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Ook krijgen alle aanvragers die hebben ingediend daarvan bericht. Pas vanaf dat moment wijzen we aanvragen af.

SEPP in 2022

Vanaf 3 januari 2022 is er weer nieuw subsidiegeld beschikbaar voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s. De subsidieplafonds voor 2022 bedragen voor zowel nieuw als gebruikt is € 18,3 miljoen. Het subsidiebedrag voor een nieuwe auto is € 3.700 en voor een gebruikte auto € 2.000. Dit geldt alleen voor auto’s met een koop- of leaseovereenkomst die is afgesloten op of na 1 januari 2022. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op uw naam staan.

Meer weten?

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?