Subsidies groen-economisch herstel: beslissing later dan verwacht

Gepubliceerd op:
11 juli 2022
Laatst gecontroleerd op:
13 juli 2022

Heeft u één van de subsidies voor groen-economisch herstel aangevraagd? Dan moet u misschien langer wachten op een beslissing op uw aanvraag. Helaas lukt het niet om alle aanvragen voor de streefdatum van 18 juli 2022 te beoordelen.

Het kost meer tijd dan gepland om alle aanvragen te beoordelen. Sommige aanvragers krijgen daarom pas in augustus een beslissing.

Contact opnemen niet nodig

Heeft u voor 18 juli 2022 nog geen beslissing ontvangen? Dan krijgt u voor 31 augustus 2022 een reactie. Is uw aanvraag compleet? Dan ontvangt u voor september een beslissing. Als wij extra informatie nodig hebben, krijgt u van ons een digitale brief. Hierin staat wat u nog naar ons moet opsturen. En ook wanneer u dit uiterlijk moet doen.  U kunt hierop wachten en hoeft geen contact met ons op te nemen.

Wilt u weten hoeveel aanvragen op dit moment zijn afgehandeld? U ziet de stand van zaken op Investeren in groen-economisch herstel en Samenwerken aan groen-economisch herstel.

Meer subsidie aangevraagd dan beschikbaar

De subsidies waren open voor aanvragen tot 14 februari 2022. Voor Investeren in groen-economisch herstel is de aangevraagde subsidie ruim 23 keer hoger dan het budget. Voor Samenwerken aan groen-economisch herstel is het 6 keer hoger dan het budget. Hierdoor kost het meer tijd dan verwacht om deze aanvragen te behandelen. En moeten we helaas veel aanvragen afwijzen.

Beoordeling in het kort

De aanvragen zijn gerangschikt op score. Wij beoordelen als eerste de aanvragen met de hoogste scores.  Hebben we de aanvragen die binnen het beschikbare budget vallen beoordeeld? Dan sturen we kort daarna alle andere aanvragers een beslissing. De aanvragen die buiten het budget vallen, moeten we afwijzen. Alle aanvragers krijgen een beslissing van ons, ook bij een afwijzing.

Meer weten over het beoordeling? Kijk dan op Stappenplan Investeren in groen-economisch herstel of Stappenplan Samenwerken aan groen-economisch herstel.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
In samenwerking met:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?