TEK bijna gesloten: vraag nu aan!

Gepubliceerd op:
18 september 2023

Bent u mkb-ondernemer en zijn uw energiekosten minimaal 7% van uw omzet over 2022? Dan heeft u mogelijk recht op de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Loop deze subsidie niet mis. Vraag snel aan, want de regeling sluit 2 oktober 2023, 17:00 uur.

Wacht niet tot het laatste moment en start op tijd met uw aanvraag. Vul deze compleet en zorgvuldig in. Lukt iets niet? Laat het ons snel weten. In ieder geval vóór 2 oktober 17:00 uur. Wij zitten voor u klaar en helpen u graag op weg.

Aanvragen 

De regeling geeft een tegemoetkoming voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. U vraagt in één keer met terugwerkende kracht voor deze hele periode aan. Ruim 7.400 ondernemers gingen u al voor. Lees meer en vraag aan via onderstaande knop.

U logt in met eHerkenning niveau 3 of met DigiD. Inloggen met DigiD is alleen mogelijk als u bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf. Heeft u geen eHerkennig of DigiD? Vraag deze dan aan, dit duurt een paar dagen. Houd hier rekening mee.  

Wat gebeurt er na uw aanvraag? 

Als wij uw TEK-aanvraag positief beoordelen, ontvangt u binnen 5 werkdagen een voorschot van 35% van de energiekosten die voor tegemoetkoming in aanmerking komen. Het voorschot, net als het subsidiebedrag, is maximaal € 160.000. Met het lage voorschotpercentage willen we voorkomen dat u na de vaststelling het voorschot  (voor een deel) moet terugbetalen. In 2024 stellen wij uw definitieve subsidie vast.

Uit de praktijk

Restauranteigenaar Jeroen Andriesse vertelt in een korte video over de uitdaging die de stijgende energieprijzen voor hem betekenden. Hij vroeg de TEK aan en ontving een voorschot. Bekijk de video of lees zijn uitgebreidere verhaal.

Vragen? 

Heeft u vragen? Kijk dan op rvo.nl/tek, maak gebruik van de livechat (via de oranje chatknop) of neem telefonisch contact met ons op via 088 042 44 60 (lokaal tarief). Onze medewerkers zitten voor u klaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur. 

Meer informatie 

Bent u tevreden over deze pagina?