TEK ondersteunt energie-intensief mkb

Gepubliceerd op:
14 oktober 2022

Het kabinet heeft de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) verder uitgewerkt. Wilt u weten hoe TEK eruit ziet en of deze regeling u ook kan helpen? We praten u graag bij.

UPDATE november 2022: de voorwaarden van TEK zijn aangepast. U komt in aanmerking als uw energiekosten 7% (in plaats van 12,5%) bedragen van uw omzet. Lees alle voorwaarden.

TEK vergoedt een deel van de energiekosten voor u als energie-intensief mkb-ondernemer. De subsidie bedraagt 50% van de kostenstijging van uw energieverbruik. Wilt u weten hoe dit werkt en berekend wordt? U vindt voorbeeldberekeningen op onze website.

Voor wie is TEK?

Bent u een energie-intensieve mkb-ondernemer? Dan komt in aanmerking als uw energiekosten ten minste 12,5% bedragen van uw omzet. Verder heeft u maximaal 250 medewerkers en een omzet van minder dan € 50 miljoen.

Wanneer kunt u TEK verwachten?

TEK moet voldoen aan Europese staatssteunregels en ook goedgekeurd worden door de Europese Commissie. Dat kost tijd. We verwachten dat de regeling in het 2e kwartaal van 2023 opengaat. De subsidie is met terugwerkende kracht aan te vragen vanaf 1 november 2022. In de Kamerbrief van 14 oktober 2022 leest u meer over de overbruggingsmogelijkheden tot TEK opent.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?