TVL Q1 2022 aanvragen? De deadline nadert

Gepubliceerd op:
18 maart 2022

TVL Q1 2022 staat 4,5 week open. Dat is veel minder lang dan andere TVL-openstellingen. Daarom moet de aanvraag snel gebeuren.

Ondernemers kunnen tot 31 maart, 17:00 uur, TVL Q1 2022 aanvragen. Lopen ze tegen problemen aan? Dan raden we ze aan meteen contact met ons op te nemen.

Staatssteun eindigt op 30 juni

TVL Q1 2022 staat korter open. Dit komt omdat we alle aanvragen voor 30 juni moeten verlenen vanwege het aflopen van de coronasteun. Volgens Europese regelgeving mag Nederland tijdelijk steun verlenen aan ondernemers die schade ondervinden door de coronamaatregelen. Deze mogelijkheid loopt af op 30 juni 2022. We mogen na die datum geen TVL-subsidieaanvragen meer verlenen. We moeten dus voor die tijd alle verleningen van alle TVL-periodes hebben gedaan.

Aanvragen compleet maken

Voldoet een ondernemer aan de voorwaarden en is de aanvraag volledig ingevuld met de juiste bijlagen? Dan kunnen we de aanvraag snel behandelen en de subsidie meestal binnen een paar dagen uitkeren. Mist er een bijlage, dan moet een beoordelaar handmatig aan de slag om de ondernemer om de juiste foto’s of formulieren te vragen. Dit werkt vertragend. Samen kunnen we dit voorkomen. Staan er voor andere TVL-periodes nog vragen aan de ondernemer open? Dan is het belangrijk dat de juiste informatie zo snel mogelijk bij ons terecht komt.

Problemen bij de aanvraag?

Het kan gebeuren dat er technische problemen optreden bij de aanvraag. Of er zijn andere obstakels die een succesvolle aanvraag in de weg staan. Dan duurt het aanvraagproces langer dan gedacht. Daarom raden we alle ondernemers aan snel aan te vragen. En meteen contact met ons op te nemen als er problemen ontstaan. Dit geldt ook als een ondernemer onlangs van rechtsvorm is gewijzigd en daarom niet kan aanvragen.

Sinds 28 februari is TVL Q1 2022 ruim 20.000 keer aangevraagd. Meer dan de helft heeft de subsidie al ontvangen.

Bent u tevreden over deze pagina?