TVL Q4 2021 aan te vragen tot 28 januari

Gepubliceerd op:
14 januari 2022

Het indienen van een aanvraag voor TVL Q4 2021 kan tot 28 januari 2022 om 17:00 uur. We zien vaak in de laatste week nog veel aanvragen binnenkomen. Daar zit een risico aan. Als er dan iets fout gaat, is er weinig tijd om het voor de deadline te herstellen. We vragen ondernemers daarom om op tijd te starten met de aanvraag.

Dient een ondernemer een aanvraag in boven de € 125.000? Dan heeft de ondernemer een accountantsproduct nodig bij de aanvraag. Dat kost tijd. Het accountantsproduct is beschikbaar op de website van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Invullen aanvraagformulier

Het aanvraagproces is niet moeilijk. Het online formulier is voor een deel automatisch ingevuld. Controleer deze gegevens goed. 

Omzetgegevens Q4 2021

Het is belangrijk om de omzetgegevens goed in te vullen. De ondernemer vult de omzetgegevens in van oktober tot en met december 2021. Onder omzet vallen alle inkomsten zonder de btw, en vóór aftrek van kosten en vaste lasten.

Omzetgegevens en referentieperiode

Om de omzetgegevens te vergelijken met een eerder kwartaal kiest een ondernemer zelf een referentieperiode. De te kiezen referentieperiode hangt af van de datum waarop de onderneming voor het eerst stond ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK). Voor grote ondernemingen telt de inschrijfdatum van het eerste onderdeel van de hele groep. Lees meer hierover op: Aanvraagproces Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q4 2021 

Aantal aanvragen TVL Q4 2021

Er zijn sinds 20 december 40.241 aanvragen binnengekomen. Daarvan zijn 19.776 al beoordeeld voor een bedrag van in totaal € 299 miljoen.

 

Vragen over TVL?

Bent u tevreden over deze pagina?