Voorkom terugvordering van uw TVL-schuld door CJIB-deurwaarder

Gepubliceerd op:
27 september 2022
Laatst gecontroleerd op:
29 september 2022

Van zo’n 2.000 ondernemers die te veel Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ontvingen, sturen wij binnenkort het dossier naar Het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Het betreft ondernemers die (een deel van) het voorschot moeten terugbetalen en niet reageerden op onze veelvuldige berichten en telefoontjes.

Vrouw met laptop aan het werk

In deze tijd van hoge inflatie, stijgende energieprijzen en lagere koopkracht begrijpen we dat terugbetalen van TVL erg lastig kan zijn. Daarom voorkomen we deze noodzakelijke stap liever. Een betalingsregeling met ons heeft daarom altijd de voorkeur. Wij hebben ruime terugbetaalmogelijkheden en staan voor u klaar om mee te denken met uw persoonlijke situatie. We kunnen alleen niet helpen wanneer we geen contact krijgen.

Veel ondernemers hebben al een betalingsregeling

Zo’n 420.000 ondernemers hebben een voorschot TVL ontvangen. Na de definitieve vaststellingen moeten op dit moment zo’n 55.000 ondernemers (een deel van) dit voorschot terugbetalen. Ondernemers spreken hiervoor een betalingsregeling af, vragen om uitstel , of betalen het bedrag in één keer terug.

Zo’n 2.000 ondernemers hebben niet gereageerd, zelfs na 6 tot 8 persoonlijke mails, brieven en telefoontjes. Wij zien na de herhaalde pogingen dan ook geen andere mogelijkheid dan de TVL-dossiers van hen over te dragen aan het CJIB.

Reageer alsnog binnen 2 weken na CJIB-brief

Behoort u tot deze groep? U ontvangt dan van het CJIB een aankondigingsbrief. Hierna heeft u nog een laatste kans om binnen 2 weken een betalingsregeling af te spreken met ons via rvodebiteurenbeleid@rvo.nl.

Reageert u niet? Dan wordt uw dossier overgedragen aan de deurwaarder van het CJIB. Vanaf dat moment is de afwikkeling van uw schuld volledig in handen van het CJIB. Dit brengt ook extra kosten met zich mee. Het is dan voor ons niet meer mogelijk u te helpen met de terugbetaling.

Bent u tevreden over deze pagina?