TVL terugbetalen: extra mogelijkheden

Gepubliceerd op:
21 december 2021

Het verwachte omzetverlies toch te hoog ingeschat? Het is een van de redenen waarom sommige ondernemers (een deel van) de TVL moeten terugbetalen. De terugbetaling kan een extra zorg zijn, in een al lastige tijd. Daarom hebben we meer termijnmogelijkheden toegevoegd.

Geen rente

Kan een ondernemer een te veel ontvangen voorschot niet in één keer terugbetalen? Dan hebben we ruime terugbetalingsmogelijkheden. We rekenen geen rente over het bedrag dat een ondernemer moet terugbetalen. Dat is ook zo bij een betalingsregeling.

(Extra) mogelijkheden terugbetalen

De meeste ondernemers kiezen voor een betalingsregeling van een jaar: zij betalen elke maand een bepaald bedrag terug. Een betaling in 6 of 12 maandelijkse termijnen is ook mogelijk. En we hebben nu 18 en 24 maandelijkse termijnen toegevoegd. Liever een persoonlijke betalingsregeling? Die bespreken wij dan met de aanvrager.

Kan iemand het voorschot toch in 1x terugbetalen? Dan raden we dat altijd aan.

Betalingsregeling aanvragen

Een betalingsregeling is online makkelijk aan te vragen. eHerkenning (eH3)of hoger of DigiD is nodig om in te loggen.

Moet iemand voor meer TVL-periodes terugbetalen? Dan volgen de terugbetalingen (en betalingsregelingen) na elkaar. We kunnen verschillende periodes namelijk niet met elkaar verrekenen.

Bent u tevreden over deze pagina?