TVL terugbetalen: verschillende mogelijkheden

Gepubliceerd op:
6 oktober 2021

Het verwachte omzetverlies toch te hoog ingeschat? Het is een van de redenen waarom sommige ondernemers (een deel van) de TVL moeten terugbetalen. De terugbetaling kan een extra zorg zijn, in een al lastige tijd. We vinden het daarom belangrijk hier soepel mee om te gaan.

We hebben ruime terugbetalingsmogelijkheden. Ook een persoonlijke betalingsregeling is een optie. We rekenen geen rente over het bedrag dat een ondernemer moet terugbetalen. Dat is ook zo bij een betalingsregeling.

Mogelijkheden terugbetalen

Kan een ondernemer het te veel betaalde voorschot niet in één keer terugbetalen? Dan vraagt hij of zij een betalingsregeling aan die bij hem of haar past:

  • betaling in 6 maandelijkse termijnen betaling;
  • in 12 maandelijkse termijnen;
  • een persoonlijke betalingsregeling. Wij nemen hiervoor contact op met de aanvrager.

Moet iemand voor meer TVL-periodes terugbetalen? Dan volgen de terugbetalingen (en betalingsregelingen) na elkaar. We kunnen verschillende periodes namelijk niet met elkaar verrekenen. 

Betalingsregeling aanvragen

Een betalingsregeling is online makkelijk aan te vragen. eHerkenning (eH3) of hoger of DigiD is nodig om in te loggen. We raden iedereen wel aan een terugbetaling waar mogelijk in 1x te doen.

Bent u tevreden over deze pagina?