Uitspraken CBb: SBI-code verschilt van werkelijke activiteiten

Gepubliceerd op:
28 juni 2022

Komen uw werkelijke bedrijfsactiviteiten niet overeen met uw inschrijving in het Handelsregister van KVK? En kreeg u daardoor een lagere subsidie of afwijzing voor uw aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q4 2020? Ging u hierover in bezwaar? Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed een aantal uitspraken over dit onderwerp.

Ondernemer in shoarmazaak

Wij beoordelen lopende bezwaar- en beroepsdossiers over SBI-codes die niet overeenkomen met de werkelijke activiteiten in TVL Q4 2020 volgens de uitspraken van het CBb.

SBI-code

De SBI-code (Standaard Bedrijfsindeling) geeft aan wat de hoofd- en de nevenactiviteiten van een bedrijf zijn. De SBI-code bestaat uit 4 of 5 cijfers.

Voor wie?

Deze aanpassing geldt voor u als u:

  • in bezwaar ging omdat u door uw geregistreerde SBI-code niet in aanmerking kwam voor TVL Q4 2020, terwijl u met uw werkelijke activiteiten wel recht had op TVL;
  • in bezwaar ging omdat u een lagere subsidie kreeg, terwijl u met uw werkelijke activiteiten een hogere subsidie zou hebben gekregen.

Wat moet u doen?

Heeft u op dit moment een bezwaarzaak lopen over dit onderwerp? Dan passen wij de uitspraken van het CBb gelijk toe in de beoordeling. U hoeft hiervoor niets te doen.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?