Vaststelling TVL Q1 2021 bijna van start

Gepubliceerd op:
30 juli 2021

De vaststelling van TVL Q1 2021 begint in de eerste week van augustus. De komende weken vragen we bijna 100.000 ondernemers een vaststellingsverzoek in te dienen.

Ondernemers krijgen per e-mail een verzoek de werkelijke omzet door te geven. Dit moet vóór 1 oktober 2021 gebeuren. Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie.

Hoogte definitieve subsidie

Ondernemers krijgen zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan ontvangt de ondernemer de laatste 20% van het eerder voorlopig aangegeven bedrag. Is het omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Bij een lager omzetverlies krijgt de ondernemer minder dan 20% of moet hij (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Meer informatie

Als terugbetalen lastig is, is het mogelijk een renteloze betalingsregeling aan te vragen die bij de ondernemer past. Meer informatie over de vaststelling en terugbetalen staat op de pagina Na uw aanvraag TVL Q1 2021.

Bent u tevreden over deze pagina?