Vaststelling TVL Q2 2021 start naar verwachting 2e helft november

Gepubliceerd op:
8 oktober 2021

De vaststelling van TVL Q2 2021 begint naar verwachting in de 2e helft van november. Vanaf dan vragen we ruim 60.000 ondernemers om een vaststellingsverzoek in te dienen.

Ondernemers krijgen per e-mail een verzoek de werkelijke omzet in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2021 door te geven. Dit moet vóór 12 januari 2022 gebeuren. Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. Ondernemers hoeven dan alleen nog akkoord te geven. Soms moeten ze de werkelijke omzetgegevens nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie.

Hoogte definitieve subsidie

Ondernemers krijgen bericht over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan ontvangt de ondernemer de laatste 20% van het eerder voorlopig aangegeven bedrag. Is het omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Bij een lager omzetverlies krijgen ondernemers minder dan 20%, of moeten ze (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Ruime betalingsregelingen

Ondernemers die minder omzetverlies hadden en van wie we het definitieve bedrag naar beneden bijstellen, kunnen wanneer nodig gebruikmaken van ruime, renteloze betalingsregelingen. Zij kunnen online een betalingsregeling regelen en kiezen uit terugbetalen in 6 of 12 maandelijkse termijnen. Een persoonlijke betalingsregeling is ook mogelijk.

Aanvragen vanaf € 125.000

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers: mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Zij kunnen het accountantsproduct vinden op de website van de NBA.

Meer lezen 

Bent u tevreden over deze pagina?