Vernieuwd platform helpt Nederlandse duurzame energiebedrijven met export

Gepubliceerd op:
22 april 2022

Het Netherlands Energy Technology Platform (NETP) bestaat één jaar en is vernieuwd en uitgebreid! Dit platform helpt Nederlandse (duurzame) energieleveranciers om hun innovatieve producten onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten in het buitenland. Tegelijkertijd helpt het platform eindgebruikers in het buitenland bij het vinden van beschikbare Nederlandse technologie voor hun energietransitie.

Ecopark zon en wind

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de diplomatieke posten in Brazilië en de Golfstaten richtten het NETP in 2020 samen met TechnologyCatalogue.com op. Er zijn inmiddels al meer dan 260 Nederlandse technologieën op het platform te vinden. Naast dat het platform is vernieuwd en uitgebreid, is het nu ook beschikbaar voor veel andere landen.

Uitbreiding

De diplomatieke posten in 21 landen, waaronder China, Duitsland en de Verenigde Staten gebruiken inmiddels het NETP om Nederlandse duurzame energietechnologie te promoten. Zij gebruiken het platform onder andere tijdens handelsmissies, zoals de missie naar Dubai in maart 2022. Daarnaast ondersteunen 15 brancheverenigingen en regionale ontwikkelingsmaatschappijen het platform.

Lovende woorden van buitenlandse posten en bedrijven

Ter ere van het eenjarig bestaan schrijft Roland Martin, Consul-Generaal in Rio de Janeiro over het platform:  "We blijven Nederlandse leveranciers aanmoedigen om gratis lid te worden van het platform en gebruik te maken van deze strategische toegangspoort om zakelijke kansen en bekendheid in het buitenland te creëren."

Paheerya Yushan, senior commercial (energy) officer van de Nederlandse ambassade in Beijing geeft aan: "Het is een geweldig platform om kennis te maken met zoveel Nederlandse innovatieve technologieën en aanbieders van oplossingen voor het meest actuele onderwerp van dit moment: decarbonisatie en energietransitie. Een extra bonuspunt is dat we het gewoon vanuit hier in China kunnen doen."

Ook bedrijven zijn lovend over het platform. Jairo Prezzi, business development manager van energiebedrijf Ampelmann Brazilië geeft aan: "We erkennen de rol van NETP in de energietransitiemarkt en willen deel uitmaken van dit platform. Dit omdat het een divers aanbod van Nederlandse technologieleveranciers en de distributieketen van de lokale energietransitiemarkt dichter bij elkaar kan brengen."

Meer weten?

Meer weten over duurzame energie in het buitenland?

Neem contact met ons op

In samenwerking met:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?