Vooraankondiging aanbesteding ontwerp en bouw Nederlands paviljoen Expo 2025 in Osaka

Gepubliceerd op:
26 juli 2022

Nederland doet van 13 april tot 13 oktober 2025 mee aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka. Rond 14 september start de aanbestedingsprocedure voor ontwerp, bouw, onderhoud en afbouw van het Nederlandse paviljoen en de bezoekerservaring. Er is € 7,8 miljoen (exclusief btw) beschikbaar voor het Nederlandse paviljoen.  

'Designing Future Society for Our Lives'

Osaka verwacht tijdens de Expo 2025 28 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers.  Ongeveer 90% van de bezoekers komen uit Japan. De Expo-organisatie geeft aan dat naar schatting 150 landen en 25 organisaties deelnemen aan de wereldtentoonstelling.

Met als thema 'Designing Future Society for Our Lives’ richt Expo 2025 zich op de vormgeving van een wereld waar grote crises rond klimaat en gezondheid de leefbaarheid bepalen. Men werkt nog aan het thema voor de Nederlandse deelname en het Nederlands paviljoen. 

Japan: een belangrijke handelspartner

Japan is een van de grootste economieën van de wereld. Het is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In 2021 exporteerde Nederland voor 4,3 miljard euro aan goederen naar Japan. Nederland is ook een belangrijk investeringsland voor Japan. Er liggen kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen op gebied van:

  • agri- en horticulture
  • life sciences & health (tech)
  • energietransitie en duurzaamheid
  • digitalisering/high tech

Expo Dubai 2020

De vorige Expo vond in maart 2022 plaats in Dubai. Nederland kijkt terug op een succesvolle deelname. Bijna 1 miljoen bezoekers bezochten het Nederlandse paviljoen. Het concept 'Uniting water, energy & food' won meer dan 10 prijzen op gebied van duurzaamheid, innovatie en design, waaronder de Expo BIE award voor beste architectuur in het duurzaamheidsdistrict. 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de vooraankondiging? Kijk dan op Tenderned.

De aanbestedingsprocedure gaat rond 14 september 2022 open. Partijen kunnen hun voorstellen op Tenderned indienen tot 13 november 2022. 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?