Vraag naar subsidie isolatie en warmtepomp blijft stijgen

Gepubliceerd op:
19 juli 2022

Steeds meer woningeigenaren zijn bezig met de verduurzaming van hun woningen en gebouwen. Dat zien we terug in de cijfers van de Investeringssubsidie Duurzame energie en energiebesparing (ISDE ). We verwachten dat het aantal aanvragen in 2022, ten opzichte van vorig jaar, verdubbelt naar ruim 80.000.

In 2022 vroegen woningeigenaren tot en met juni 2022 ruim 37.000 keer subsidie aan. Voor heel 2021 stond dat aantal op 41.040. Voor de  aanvragen voor (hybride) warmtepompen verwachten we dit jaar in totaal al 30.000 aanvragen, dat is een verdubbeling ten opzichte van 2021.

 

Energiebesparen nu

Het is nodig dat iedereen nu een bijdrage levert: de Rijksoverheid zelf, industrie, bedrijven, pandeigenaren en bewoners. Het verduurzamen en besparen in de woning op energie wordt steeds belangrijker. We kunnen er niet meer omheen: De hoge energieprijzen, klimaatverandering en de afhankelijkheid van gas dwingen tot meer actie. Dat zie je terug in de cijfers van de aanvragen.

ISDE toegankelijker met 1 maatregel

Vanaf 2023 is het voor woningeigenaren mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als zij vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd hebben. Woningeigenaren vinden op de website van Verbeterjehuis informatie die hen helpt keuzes te maken welke maatregelen zij in hun woning het beste kunnen nemen.

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?