Winnaars NENnovation Award 2021 bekend

Gepubliceerd op:
15 oktober 2021

Op 14 oktober vond de jaarlijkse prijsuitreiking plaats van de NENnovation Award 2021 van het Nederlands Normalisatie Instituut. De prijswinnaars zijn Harkboot (categorie klanten/commissieleden), Unibrick (categorie start-ups/scale-ups) en Bierport (categorie studenten).

NEN-normen zijn Nederlandse afspraken die marktpartijen onderling vrijwillig maken over de kwaliteit en veiligheid van hun producten, diensten en processen. Dankzij deze normen hebben innovatieve concepten meer kans van slagen. Met de uitreiking van de NENnovation Award, op Wereld Normalisatiedag, onderstreept het Nederlands Normalisatie Instituut het belang van normen. Een jury beoordeelde alle inzendingen op innovatiekracht, link met normalisatie, maatschappelijke impact en marktpotentie.

De jury

In de jury zaten vertegenwoordigers van toonaangevende organisaties die bepalend zijn geweest voor het succes van Nederlandse top-innovaties. Namens Octrooicentrum Nederland (onderdeel van RVO) trad Jeroen Meewisse op als jurylid: "De genomineerden hebben overtuigend laten zien dat je met alleen een goed idee er nog niet bent. Het was indrukwekkend om te zien hoe de genomineerden normen inzetten voor het uiteindelijke succes van hun innovatie".

IP Smart Scan voor Unibrick

Naast de award krijgt de winnaar in de categorie start-ups/scale-ups, Unibrick, een IP Smart Scan van Octrooicentrum Nederland aangeboden. Met de IP Smart Scan krijgt Unibrick inzicht in de manieren om zijn innovatie slim te beschermen en succesvol te zijn met intellectueel eigendom.

Bent u tevreden over deze pagina?