De winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2023 zijn bekend

Gepubliceerd op:
3 november 2023

Op 1 november 2023, tijdens het Nationaal Export Event in Nieuwegein, zijn 10 Nederlandse bedrijven uitgeroepen tot winnaar van het Oranje Handelsmissiefonds 2023. Van de bijna 250 inschrijvingen bleken zij de besten. De winnaars krijgen 1 jaar lang ondersteuning bij het realiseren van hun exportdroom.

ohmf groepsfoto

De winnaars blonken uit door de kracht van hun product of dienst, hun ambities, duurzaamheid en motivatie om te exporteren. Hun overwinning kreeg dit jaar extra glans door het 10-jarig bestaan van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF).

Dit fonds helpt sinds 2013 jaarlijks 10 mkb-bedrijven hun buitenlandse netwerk uit te breiden. Winnaars worden ondersteund met een persoonlijk programma, om voet aan de grond te krijgen in hun exportland. Hiervoor werken meerdere partners met elkaar samen: het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), evofenedex, UPS, EY en Regina Coeli.

Prijzenpakket voor winnaars

Het OHMF ondersteunt de 10 winnaars in 2024 met een persoonlijk prijzenpakket. Dit bestaat onder andere uit hulp van het internationale netwerk van de partners, meegaan op handelsmissie, hulp bij zakenpartners vinden en kennisondersteuning vanuit de partners. De andere deelnemers en genomineerden gaan overigens niet met lege handen naar huis. Voor hen is er ook een prijzenpakket.

De 10 winnaars op een rij

Maak kennis met de 10 gelukkige winnaars van 2023:

 1. Oxycom biedt een duurzaam koelsysteem aan. De ambitie is om de 'carbon footprint' van industriële koeling fors te verlagen. Beoogd exportland: de Verenigde Staten.
 2. Ecoplant Europe B.V. biedt het product 'Ecoplant Sun Tracing Solar Systems' aan. Deze superefficiënte stroomopwekker laadt energie door monokristallijne zonnepanelen. Beoogd exportland: Denemarken.
 3. BESE B.V. strijdt met hun duurzame innovatie voor herstel van waterrijke gebieden wereldwijd. Beoogde exportland: de Verenigde Staten.
 4. The Seaweed Company maakt duurzame producten van zeewier. Beoogd exportland: Duitsland.
 5. Fiberfoods maakt vernieuwende vleesvervangers van jackfruit. De producten komen rechtstreeks uit voedselbossen in Oost-Afrika. Beoogd exportland: Denemarken.
 6. Assiniboine B.V., ook wel bekend als No Fairytales, maakt producten die meer groenten, meer vezels en minder onnodige calorieën bevatten. Beoogd exportland: Verenigd Koninkrijk.
 7. Econowind B.V. wil CO₂-uitstoot verminderen. Hun product richt zich op de maritieme sector met windhulpvoortstuwing voor zeeschepen. Beoogd exportland: Griekenland.
 8. Royal Delft maakt en verkoopt sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw, zowel klassieke stukken als hedendaagse decoraties. Beoogd exportland: de Verenigde Staten.
 9. Klepper & Klepper maakt smaakvolle drop zonder gluten en gelatine. Beoogd exportland: Australië.
 10. Little Maryam B.V. biedt een uniek product aan, namelijk: halal én biologische babyvoeding. Beoogd exportland: Duitsland.

Oranje Handelsmissiefonds 2024

Bent u Nederlandse ondernemer met internationale ambities en interesse in hulp van het fonds? Laat uw gegevens achter op de website van het OHMF. Het fonds laat u dan weten wanneer de inschrijving opent.

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?