Is uw bedrijf innovatief en creatief? Meld u aan en win de WIPO Global Awards

Gepubliceerd op:
17 februari 2023

De Wereldorganisatie voor Intellectueel Eigendom (WIPO) reikt in juli 2023 voor de 2e keer de WIPO Global Awards uit. De prijzen zijn een aanmoediging voor ondernemers die hun intellectuele eigendomsrechten slim en succesvol op de markt brachten. En die met hun innovatie een positieve impact hebben op de wereld en het leven van anderen. Bent u of kent u een ondernemer die hiervoor in aanmerking komt? Nomineer uzelf of tip die ondernemer. Meld u vóór 1 april 2023 aan.

Wat wint u?

Als u de WIPO Global Awards wint, krijgt u een uitnodiging voor de uitreikingsceremonie in juli 2023, op het WIPO-hoofdkantoor in Genève. Naast een trofee krijgt u een maatwerk-mentorprogramma van de WIPO, bijvoorbeeld om financierings- en samenwerkingskansen optimaal te benutten. En niet onbelangrijk: de prijs levert u wereldwijde PR-aandacht op.

Voorwaarden voor nominatie

Wilt u deelnemen? Dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw bedrijf:

  • is een mkb-onderneming met maximaal 300 medewerkers;
  • heeft een totale jaaromzet van maximaal $ 15 miljoen;
  • is gevestigd in een van de 193 lidstaten van WIPO;
  • maakt gebruik van intellectueel eigendom (IE) om bedrijfsdoelstellingen te bereiken;
  • draagt met skills, technologie of creatieve content bij aan een positieve verandering in de wereld en het leven van anderen.

Categorieën

Er zijn verschillende categorieën waarvoor u uw bedrijf kunt nomineren: bedrijven, vrouwen en jeugd. Een onafhankelijke en deskundige jury kiest een winnaar voor elke categorie.

Hoe doet u mee?

Geïnteresseerd? Nomineer dan uw eigen bedrijf of tip die ene ondernemer waarvan u denkt dat die kans maakt. Aanmelden kan tot en met 31 maart 2023 via de website van WIPO: WIPO Global Awards 2023.

Winnaar 2022: Hydraloop

Het Nederlandse bedrijf Hydraloop was een van de winnaars van de WIPO Global Awards 2022. Dit bedrijf pakt wereldwijd het waterprobleem aan. Hydraloop is een klant van Octrooicentrum Nederland (onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Het bedrijf kreeg hulp van het Octrooicentrum door een verdiepend gesprek over hun IE-strategie.

IE-advies nodig?

Zijn de WIPO Awards voor u nog een stap te ver? Of voldoet u niet aan de voorwaarden, maar wilt u wel meer weten over IE? Of wilt u weten hoe u uw IE-rechten net als Hydraloop slim en succesvol kunt inzetten?

Neem dan contact op voor een gratis adviesgesprek met een octrooiadviseur. Of neem deel aan onze workshops of webinars.

Bent u tevreden over deze pagina?