Zakelijke kansen in de Chileense havensector met PIB

Gepubliceerd op:
28 juli 2022
Laatst gecontroleerd op:
27 juli 2022

Een cluster van Nederlandse bedrijven gaat in Chili de enorme kansen rond haven, logistiek en energie verzilveren. Op 21 juli tekenden de 8 bedrijven een samenwerkingsovereenkomst met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) binnen het Partners for International Business (PIB) programma. Een mooie en winstgevende bijdrage aan de Sustainable Development Goals.

Overzicht van de haven van Valparaiso in Chili

Zakelijke kansen in de Chileense havensector

Chili heeft een gezonde economische groei. De Chileense overheid investeert in de uitbreiding van de twee grootste containerhavens: San Antonio en Valparaíso. Daarnaast willen zij de havens efficiënter maken. Onder meer door verdere  digitalisering en te focussen op duurzaamheid, in het bijzonder waterstof. 

Nederlandse diensten, technologie en kennis in de havensector staan in hoog aanzien in Chili en dat biedt kansen voor de Nederlandse ondernemers in deze sector.

Sluit u aan bij dit cluster

Met dit PIB cluster krijgt u toegang tot een zo compleet mogelijke reeks aan producten en diensten in Chili.

Bent u actief op het gebied van duurzame energie (in het bijzonder waterstof) of automatisering van havens en vervoer? Wilt u ook inspelen op de zakelijke kansen in Chili? Meld u dan aan bij:

Sandra van Putten
Clustercoördinator PIB programma 'Smart and Sustainable Solutions for the Chilean Ports, Logistics and Energy Sector'
Netherlands Expert Group for Sustainable TRAnsport and Logistics
E: Putten@stc-nestra.nl

Deze bedrijven gingen u voor:

 • Threatspan B.V.
 • 2 DutchPowerGroup (DPG)
 • Certus Port Automation
 • IT Partner
 • Experion
 • AquaSmartXL
 • Proton Ventures B.V.
 • New Energy Coalition.

Onze partners:

 • Havenbedrijf Rotterdam
 • Rotterdam Partners
 • Damen Shipyards

Wat doet het PIB-cluster nog meer in Chili?

Binnen de PIB organiseert het cluster activiteiten, zoals handelsmissies en inkomende bezoeken van belangrijke personen uit Chili. Daarnaast organiseren zij matchmaking bijeenkomsten en kennisevenementen. Een lokale liaison vertegenwoordigt het cluster in Chili.

De havensector, logistieke sector en energiesector staan hoog op de lijst van de Nederlandse ambassade in Santiago. Zij helpen u graag met zakendoen in de verschillende sectoren.

Handelsmissie Groene Waterstof Chili

Biedt uw bedrijf technologie en/of diensten aan op het gebied van groene waterstof? Bent u geïnteresseerd om groene waterstof van Chili af te nemen? Of wilt u investeren in de ontwikkeling van de Chileense waterstofproductie, -opslag of -transport? Ga dan van 6 tot en met 11 november mee met de handelsmissie Groene Waterstof Chili.

Partners for International Business

Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale doelen realiseren. Het programma richt zich op bedrijven in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk, die internationaal zaken willen doen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert het PIB-programma uit in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wilt u meer weten over dit cluster? Neem dan contact op met:

Astrid den Besten
Programmamanager Partners for International Business
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: astrid.denbesten@rvo.nl

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het Partners for International Business programma? Of wilt u advies over internationaal ondernemen? Neem dan contact op met onze adviseurs, zij helpen u graag verder met uw exportambities.

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?