Zakelijke kansen voor fruitteelt in Bulgarije met PIB

Gepubliceerd op:
4 december 2023

13 Nederlandse bedrijven gaan zich als groep richten op kansen in de fruitteelt in Bulgarije. Op 24 november 2023 tekenden zij een PIB-overeenkomst met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het programma Partners for International Business (PIB) helpt de bedrijven bij hun plannen. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Netherlands Fruit Basket Bulgaria

De bedrijven gaan in Bulgarije samenwerken in een (PIB)-cluster genaamd 'Netherlands Fruit Basket Bulgaria'. Bulgarije wil de fruitoogst voor 2030 verdubbelen. Daarvoor is internationale kennisuitwisseling en samenwerking nodig. De Bulgaarse fruitteeltsector is geïnteresseerd in duurzame oplossingen op het gebied van plantmaterialen, na-oogstbehandeling en fruitopslag- en verwerking. Dat biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.

Sluit u aan bij dit cluster

Bent u actief op het gebied van fruitteelt? En wilt u ook inspelen op de zakelijke kansen in Bulgarije? Er is nog ruimte voor bedrijven die zich willen aansluiten bij deze publiek-private samenwerking. Het cluster is met name op zoek naar bedrijven met kennis van:

  • boerderijbeheer (farm management);
  • bescherming van product, plant en persoon in de fruitteelt;
  • biologische bestrijdingsmiddelen;
  • producten voor de fruitteelt.

Lees voor meer informatie onze pagina PIB-clustervorming.

Interesse? Meld u aan bij:

Fred Evers, coördinator bij RVO
E: info@eversinternational.eu

Wat doet het PIB-cluster Bulgarije nog meer?

Binnen het PIB-programma organiseert het cluster activiteiten, zoals handelsmissies en inkomende bezoeken van belangrijke personen uit Bulgarije. Daarnaast organiseert het cluster matchmaking- en kennisevenementen. Het cluster wordt in Bulgarije vertegenwoordigd door een lokale liaison. Fruitteelt staat hoog op de prioriteitenlijst van de Nederlandse ambassade in Bulgarije. Zij helpen u graag met zakendoen in deze sector.

Partners for International Business

RVO voert het PIB-programma uit in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wilt u meer weten over dit cluster?

Neem dan contact op met:
Astrid den Besten, adviseur Partners for International Business bij RVO
E: astrid.denbesten@rvo.nl

Meer weten over Internationaal zakendoen?

Neem contact op met onze adviseurs, zij helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?