Zakelijke kansen voor cybersecurity in Duitsland met PIB

Gepubliceerd op:
22 september 2022

10 Nederlandse bedrijven gaan zich als groep richten op kansen in de Zuid-Duitse cybersecurity (cyberveiligheid). Op 9 september tekenden zij hiervoor een PIB-samenwerkingsovereenkomst met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het programma Partners for International Business (PIB) helpt de bedrijven bij hun gezamenlijke plannen. Bedrijven die ook de Zuid-Duitse cybersecuritymarkt willen betreden, kunnen zich aansluiten bij de groep.

Cybersecurity Germany

Zuid-Duitsland kent veel industrie en een grote dienstensector. Voor veel bedrijven is een optimale beveiliging van IT-systemen erg belangrijk. De komende jaren zal dit alleen maar toenemen. Op het gebied van cybersecurity staat Nederland hoog in aanzien. Dat biedt kansen in deze Duitse regio voor Nederlandse ondernemers.

De groep bedrijven die de overeenkomst ondertekenden willen Duitse bedrijven en instellingen veiliger maken. Dit doen ze samen met de coördinator van het veiligheidscluster SecurityDelta (HSD). Onder de naam 'Cybersecurity Germany' gaan de bedrijven als cluster de sterke positie van de Nederlandse cybersecuritysector op de Zuid-Duitse markt onder de aandacht brengen.

Ruimte voor nieuwe bedrijven

Cybersecurity Germany wil zoveel mogelijk verschillende producten en diensten aanbieden in Duitsland. Daarom nodigen ze andere bedrijven uit om zich aan te sluiten bij het cluster. Dat bestaat op dit moment uit de volgende bedrijven:

ATS Card Solutions, Compumatica, Codean, EclecticIQ, Guardian360, Hudson Cybertec, Secquard, Secumailer, Ubiqu en Zynyo. Innovation Quarter is samenwerkingspartner van dit PIB-programma.

Binnen het programma organiseert de groep bedrijven activiteiten zoals handelsmissies, beursdeelnames, matchmaking en inkomende bezoeken van sleutelfiguren uit Duitsland. Een lokale liaison vertegenwoordigt het cluster in Zuid-Duitsland. Het Nederlandse consulaat-generaal in München heeft cybersecurity hoog op de prioriteitenlijst staan en ondersteunt het programma actief. 

Aansluiten of meer weten?

Bent u actief op het gebied van cybersecurity en geïnteresseerd in de Zuid-Duitse markt? Meld u dan aan voor een gesprek met de clustercoördinator:

Joeri Glastra, Security Delta HSD
E: joeri.glastra@securitydelta.nl

RVO voert het PIB-programma uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de programmamanager:

Bart Hofenk, RVO
E: bart.hofenk@rvo.nl

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?