Zakelijke kansen voor offshore windenergie in de Baltische Staten met PIB

Gepubliceerd op:
13 november 2023

9 Nederlandse bedrijven gaan zich als groep richten op kansen in de offshore windenergie in de Baltische Staten. Het programma Partners for International Business (PIB) en de Nederlandse ambassades in Estland, Letland en Litouwen helpen de bedrijven bij hun gezamenlijke plannen.

Samen sterker

De bedrijven gaan in Estland, Letland en Litouwen samenwerken in een Partners for International Business (PIB)-cluster.

Door zich te bundelen krijgen de bedrijven een duidelijk beeld van de zakelijke kansen op de Baltische markt. Zo komen ze meer te weten over nieuwe offshore windprojecten. Ook krijgen ze meer informatie over onderwerpen als havenlogistiek en (onshore en offshore) infrastructuur.

Als voorbereiding zijn er dit jaar al een aantal handelsmissies georganiseerd door de Baltische ambassades en NWEA (de Nederlandse WindEnergie Associatie). Afgelopen mei hebben Baltische ondernemers en diplomaten ook kennis gemaakt met de offshore windsector in Nederland. 

Opkomende Baltische markt

"Het verkrijgen van informatie over deze opkomende markten is voor veel bedrijven een belangrijke reden om zich aan te sluiten bij het cluster. Soms is het nodig om actief in gesprek te gaan met de lokale overheden. Bijvoorbeeld om hen te wijzen op nieuwe marktontwikkelingen, of om betere omstandigheden te creëren om zaken te doen", zegt Elro van den Burg, coördinator van het cluster Linkedbyoffshorewind - the Baltics.

Marktstudie Baltische staten

Er is een marktstudie beschikbaar over de offshore windsector in de Baltische staten. Download het rapport hieronder. 

Sluit u nu aan bij dit PIB-cluster

Bent u actief op het gebied van offshore windenergie? En wilt u ook inspelen op de zakelijke kansen in de Baltische Staten? Er is nog ruimte voor bedrijven die zich op korte termijn willen aansluiten bij deze publiek-private samenwerking.

Aanmelden kan tot en met 24 november. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met coördinator Elro van den Burg: e.vandenburg@linkedbyoffshorewind.eu

Meer weten over PIB?

Onze adviseurs helpen u graag verder met uw exportambities.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?