Zet uw bedrijfsmiddel op de EIA-Energielijst 2022

Gepubliceerd op:
24 juni 2021

Wilt u uw energiebesparende product of duurzame energietechniek op de Energielijst 2022 hebben staan? U heeft nog tot 1 september 2021 de tijd om uw bedrijfsmiddel in te dienen.

Op de Energielijst staan jaarlijks een ruime hoeveelheid innovatieve en duurzame energie-investeringen waardoor ondernemers fiscaal voordelig kunnen investeren via de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA).

Voorbereiding Energielijst 2022

Wij passen de Energielijst jaarlijks aan. U heeft tot 1 september 2021 de tijd om een voorstel in te dienen voor de nieuwe EIA-Energielijst van 2022. Dit is vooral interessant voor leveranciers van innovatieve energietechnieken. Als uw techniek wordt opgenomen, dan versnelt dit mogelijk de marktintroductie en -verbreding van deze techniek.

Criteria

Uw voorstel wordt getoetst op een aantal criteria. Opname op de Energielijst is niet bedoeld voor technieken die zich al zonder EIA-ondersteuning in korte tijd terugverdienen. Ook moet de techniek voldoende energievoordeel opleveren en aansluiten bij het huidige energiebeleid. Technieken voor de overgang naar schonere energie krijgen nadrukkelijk de aandacht binnen dit beleid.

EIA

Met de EIA kunnen bedrijven de fiscale winst verlagen. Ze mogen 45,5 procent van de kosten van de energie-investering in mindering brengen op de fiscale winst.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?