Service menu right

TFC - Kluswoningen voorbeeld 2

Klushuizen Sint Marten - Arnhem

Doelgroepen

Toegepast door: Woningcorporatie Portaal en de gemeente Arnhem.
Ten behoeve van: woningcorporaties als aanbieders van de woningen, consumenten (potentiële kopers) als klusser en afnemer.

Projectbeschrijving

Sint Marten/Sonsbeekkwartier Zuid ligt ten noorden van het stadscentrum van Arnhem, naast Klarendal. Het is een kleine, levendige stadswijk met veel actieve buurtbewoners. Er is veel bedrijvigheid: er zijn winkels, scholen, kleinschalige voorzieningen en culturele initiatieven. De wijk is geliefd bij de bewoners en volop in ontwikkeling.

De koopprijs van de kluswoningen is vastgesteld op basis van de rekenformule: getaxeerde waarde na renovatie -/- geraamde renovatiekosten = koopprijs. De rekensom gaat uit van geraamde renovatiekosten. Klussers die veel zelf doen, kunnen de renovatiekosten drukken en zo financieel voordeel behalen.

Naast de koopprijs is voor iedere kluswoning ook een financieringseis vastgesteld. De rekensom voor de financieringseis is: geraamde renovatiekosten + koopprijs + kosten koper = financieringseis.
Ook hier gaat de rekensom uit van geraamde renovatiekosten. Zelf klussen heeft dus geen invloed op de financieringseis, wel op de daadwerkelijke kosten.
De financieringseis is dus het bedrag waarover je als koper moet beschikken om aan dit project mee te kunnen doen.

Om speculatie te voorkomen, is het de eerste vijf jaar niet mogelijk om de woning door te verhuren of door te verkopen. Hiervoor zijn beperkende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Meer informatie