Snellaadpunt elektrische auto's Schiphol

TOTAL Nederland opende woensdag het tweede Total Plug to Drive-snellaadpunt voor elektrische auto’s op het Total-servicestation aan de Westelijke Randweg op Schiphol. De komende maanden realiseert Total nog vijf snellaadpunten op haar tankstations in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Hiermee wil Total bijdragen aan duurzame mobiliteit in Nederland. 

De keuze voor Schiphol als locatie voor het tweede TOTAL Plug to Drive-snellaadpunt is niet toevallig. “Schiphol werkt aan een duurzame luchthaven en zet zich in om klimaatneutraal te opereren voor wat betreft de eigen activiteiten”, stelt Maarten de Groof, commercieel directeur/CCO Schiphol Group. “Dit doen we onder andere door een verantwoorde en duurzame inzet van energie en mobiliteit. Zo rijden op het platform – het deel van de luchthaven waar de vliegtuigen zich bevinden – veertig auto’s op biodiesel en kan personeel voor zakelijk vervoer gebruikmaken van enkele elektrische auto’s. Het snellaadpunt voor elektrisch vervoer dat Total nu opent, vormt dan ook een zeer welkome aanvulling op onze initiatieven en bevordert het elektrisch autorijden.”

Populairder dan ooit

Elektrisch rijden is populairder dan ooit, dankzij de ontwikkeling van krachtige elektromotoren en accu’s met voldoende capaciteit om grotere afstanden af te leggen. Toch aarzelen veel automobilisten om over te stappen op elektrisch rijden. De reden is veelal de angst om onderweg met een lege accu langs de weg te staan. “Met het Plug to Drive-concept wil TOTAL Nederland helpen die drempel weg te nemen”, stelt Benoît Ortegat, Managing Director van TOTAL Nederland N.V.

80% in maximaal dertig minuten

De Total Plug to Drive-snellaadpunten kunnen in maximaal dertig minuten een volledig lege accu van een elektrische auto tot 80% opladen – dit staat gelijk aan een actieradius van ongeveer honderd kilometer. De snellaadpunten zijn momenteel geschikt voor elektrische auto’s die kunnen opladen met gelijkstroom (DC400V/125A) volgens het Japanse protocol ChaDeMo. De laadpaal is tevens voorbereid op het snelladen met wisselstroom (AC driefasig 400V/63A). Van deze vorm van snelladen zijn er momenteel nog geen modellen beschikbaar. Om naast oplaadgemak ook betaalgemak te waarborgen, heeft Total een speciale Plug to Drive-prepaid card ontwikkeld. De kosten voor het opladen worden afgerekend in eenheden van tien minuten oplaadtijd. 

 

TOTALSnellaadpunt_Schiphol from PIXELTHIS on Vimeo.

Service menu right