Vergunningsaanvraag voor Eindhoven Airport | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Vergunningsaanvraag voor Eindhoven Airport

30-03-2021

Eindhoven Airport N.V. heeft een vergunning aangevraagd aan op grond van de Wet natuurbescherming. De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft hierover een ontwerpbesluit gepubliceerd. Hierop kon u reageren met een zienswijze.

Eindhoven Airport N.V. vroeg de vergunning aan voor luchtgebonden en grondgebonden activiteiten. Dit zijn onder meer jaarlijks 43.000 vliegtuigbewegingen van groot vliegverkeer. Deze activiteiten van Eindhoven Airport N.V. kunnen invloed hebben op Natura 2000-gebieden.

U kon vanaf 16 februari 2021 tot en met 29 maart 2021 een zienswijze doorgeven op het ontwerpbesluit. Dit kon u doen als u de natuur wilde beschermen. U kon bijvoorbeeld niet als reden geven dat u zelf last heeft van het geluid. Of van de werkzaamheden die voor het project nodig zijn.

U kunt geen nieuwe zienswijze doorgeven

De zienswijzeprocedure is verlopen. U kunt daarom niet meer een zienswijze doorgeven. Heeft u al een zienswijze doorgegeven en bent u bijvoorbeeld iets vergeten? Dan kunt u een aanvulling doorgeven. Doe dit digitaal, telefonisch of met een brief.

Uw aanvulling op de zienswijze direct doorgeven

Na uw zienswijze

Het ministerie van LNV beoordeelt alle zienswijzen die op tijd zijn doorgegeven. De minister reageert op de zienswijzen met een Nota van Antwoord. Dit is een document waarin alle reacties en antwoorden op de zienswijzen staan. U ziet in deze nota dus ook wat er gewijzigd is in het definitieve besluit.

Heeft de minister het definitieve besluit genomen? Dan plaatsen wij het besluit en de Nota van Antwoord op deze pagina. Heeft u een zienswijze ingediend? U krijgt bericht van ons als we het definitieve besluit en de Nota van Antwoord gepubliceerd hebben. Het definitieve besluit wordt ook in de Staatscourant geplaatst.

Reageren op definitief besluit

Bent u het niet eens met het definitieve besluit? U kunt hiertegen in beroep gaan als u op tijd een zienswijze heeft doorgegeven. Daarnaast kunt u als belanghebbende ook in beroep gaan als u geen zienswijze heeft doorgegeven.

Meer weten?

Wij begrijpen dat u misschien vragen heeft over UOV. Wij hebben de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop voor u verzameld. Bekijk deze op Veelgestelde vragen over UOV-trajecten Wet natuurbescherming.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.