Service menu right

Erkenningen fokkerij

Genetische diversiteit bij dieren is belangrijk. Dieren kunnen zich hierdoor aanpassen aan de veranderende omgeving. Fokkerijorganisaties kunnen een erkenning aanvragen om een stamboek of register bij te houden. Daarmee kunnen ze de bijzondere eigenschappen van een ras in stand houden of verbeteren. Ook is er een erkenning om de TSE-gevoeligheid bij schapen terug te dringen.

Erkende fokkerijorganisaties

Fokkerijorganisaties met een erkenning en een goedgekeurd fokprogramma voldoen aan de voorwaarden uit de Europese Fokkerijverordening.

In het overzicht staan de stamboekverenigingen die stamboeken voor raszuivere fokdieren bijhouden. Hierin staan ook de fokkerijgroeperingen die fokregisters voor hybride varkens bijhouden. U ziet in het overzicht welke fokprogramma’s per organisatie zijn goedgekeurd.

Erkenning terugdringen TSE gevoeligheid

Bent u een schapenstamboek of -fokkerijorganisatie? U kunt bij ons een erkenning aanvragen voor een fokprogramma om TSE-gevoeligheid terug te dringen. De voorwaarden en hoe u een erkenning aanvraagt, leest u op de pagina Erkenning terugdringen TSE gevoeligheid.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *