Vervroegd verbod op pelsdierhouderij | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Vervroegd verbod op pelsdierhouderij

25-03-2021

Bent u pelsdierhouder? Op 8 januari 2021 ging het vervroegd verbod op de pelsdierhouderij in. U bent dus gestopt met uw onderneming. Dit gebeurt 3 jaar eerder dan gepland. Helaas was dit nodig om te voorkomen dat het coronavirus op pelsdierhouderijen blijft rondgaan.

Tijdlijn: wat kunt u verwachten?

De Wet verbod pelsdierhouderij is aangepast. U wilt natuurlijk weten wat u de komende tijd nog kunt verwachten. Daarom hebben we alle belangrijke stappen voor u op een rij gezet. Op onze tijdlijn leest u meer over de wetswijziging, bijvoorbeeld wanneer de wet gepubliceerd is. En wanneer u nadeelcompensatie kunt aanvragen. Bekijk de Tijdlijn vervroegd verbod pelsdierhouderij.

Nadeelcompensatie

Het vervroegd verbod heeft gevolgen voor u als pelsdierhouder. U lijdt schade omdat u 3 jaar eerder moet stoppen. Daarom heeft u waarschijnlijk recht op nadeelcompensatie.

We geven u meer informatie op de pagina Nadeelcompensatie. U leest bijvoorbeeld welke schade in aanmerking komt voor de compensatie. En hoe we deze compensatie berekenen.

Subsidie sloop en ombouw

Bekijk de pagina Pelsdierhouderij slopen en ombouwen. Hier leest u over de gevolgen van het vervroegd verbod. U leest bijvoorbeeld wat u moet doen als u de subsidie al heeft aangevraagd. Of als u het al heeft ontvangen.

Sociaal Economisch Plan

Er is ook een Sociaal Economisch Plan (SEP) voor ondernemers en medewerkers uit de pelsdierhouderij. Hiermee kunnen zij de kosten voor advies en omscholing vergoed krijgen. Wilt u meer informatie over het SEP? De Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE) helpt u hierbij.

Meer informatie

Wij begrijpen dat u misschien vragen heeft over het vervroegd verbod. Daarom hebben wij voor u de antwoorden op de Veelgestelde vragen over het vervroegd verbod verzameld. 

We werken deze pagina bij wanneer er nieuwe informatie bekend is. Houd deze pagina daarom goed in de gaten. U kunt ook terecht bij de NFE en bij de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO). Meer informatie over nertsen en het coronavirus vindt u op de Website van de Rijksoverheid.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.