Vervroegd verbod op pelsdierhouderij | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Vervroegd verbod op pelsdierhouderij

24-12-2020

Heeft u een pelsdierhouderij? Dan moet u begin 2021 stoppen met uw bedrijf. De einddatum voor het stoppen met een pelsdierhouderij was eerst 1 januari 2024. Door uitbraken van het coronavirus op pelsdierhouderijen gaat het verbod eerder in. Het verbod gaat in op 8 januari 2021. Helaas is dit nodig om te voorkomen dat het coronavirus op pelsdierhouderijen blijft rondgaan.

Tijdlijn: wat kunt u verwachten?

De Wet verbod pelsdierhouderij is aangepast. U wilt natuurlijk weten wat u de komende tijd nog kunt verwachten. Daarom hebben we alle belangrijke stappen voor u op een rij gezet. Op onze tijdlijn leest u meer over de wetswijziging, bijvoorbeeld wanneer de wet gepubliceerd is. En wanneer u nadeelcompensatie kunt aanvragen. Bekijk de Tijdlijn vervroegd verbod pelsdierhouderij.

Nadeelcompensatie

Het vervroegd verbod heeft gevolgen voor u als pelsdierhouder. U lijdt schade omdat u 3 jaar eerder moet stoppen. Daarom heeft u waarschijnlijk recht op nadeelcompensatie.

We geven u meer informatie op de pagina Nadeelcompensatie. U leest bijvoorbeeld welke schade in aanmerking komt voor de compensatie. En hoe we deze compensatie berekenen.

Budget

Het kabinet reserveert een bedrag van maximaal € 150 miljoen (inclusief uitvoeringskosten) voor de vergoeding. Eerder is ook al € 32 miljoen gereserveerd voor sloop- en ombouwkosten.

Subsidie sloop en ombouw

Bekijk de pagina Pelsdierhouderij slopen en ombouwen. Hier leest u over de gevolgen van het vervroegd verbod. U leest bijvoorbeeld wat u moet doen als u de subsidie al heeft aangevraagd. Of als u het al heeft ontvangen.

Sociaal Economisch Plan

Er is ook een Sociaal Economisch Plan (SEP) voor ondernemers en medewerkers uit de pelsdierhouderij. Hiermee kunnen zij de kosten voor advies en omscholing vergoed krijgen. Wilt u meer informatie over het SEP? De Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE) helpt u hierbij.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat u misschien vragen heeft over het vervroegd verbod. Daarom hebben wij voor u de veelgestelde vragen over het vervroegd verbod verzameld. Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen over:

We werken deze pagina bij wanneer er nieuwe informatie bekend is. Houd deze pagina daarom goed in de gaten. U kunt ook terecht bij de NFE en bij de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO). Meer informatie over nertsen en het coronavirus vindt u op de Website van de Rijksoverheid.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.