Veelgestelde vragen nadeelcompensatie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Veelgestelde vragen nadeelcompensatie

Lees het antwoord op veelgestelde vragen over de nadeelcompensatie voor de pelsdierhouderij. We werken deze pagina regelmatig bij.

Veelgestelde vragen

Komen pelsdierhouders met een huurcontract ook in aanmerking voor nadeelcompensatie?

Ja, ook pelsdierhouders met een huurcontract komen in aanmerking voor nadeelcompensatie. Zij moeten wel voldoen aan de voorwaarden voor nadeelcompensatie.

Is de nadeelcompensatie ook voor toeleveranciers van bijvoorbeeld voer en kooien?

Nee. Alleen pelsdierhouders kunnen nadeelcompensatie krijgen.

Wat wordt er bedoeld met ‘ondernemer’?

Een ondernemer is iemand die daadwerkelijk kapitaal, arbeid of goederen heeft ingebracht in de onderneming. En daardoor ook juridisch verbonden is aan de onderneming.

Hoe wordt vastgesteld hoeveel ondernemers er zijn?

U moet bewijzen welke personen als ondernemer actief waren in uw bedrijf. Hoe u dit doet, hangt af van het type onderneming dat u heeft. Dit kan bijvoorbeeld via het vennootschapscontract of via statuten.

Waarom is er € 20 miljoen gereserveerd voor uitvoeringskosten?

Er is een maximumbedrag van € 20 miljoen gereserveerd. Dit is voor de uitvoering van de Wet verbod pelsdierhouderij. Het grootste deel hiervan is gereserveerd voor de uitvoering van de nadeelcompensatie.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.