App I&R dieren

Meer artikelen
Geitenhouderij - identificatie en registratie dieren

Diergegevens raadplegen op de veemarkt of terwijl u in de stal bent? Dat kan met de app I&R dieren van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Staan er 1 of meer signaleringen in het I&R-systeem, dan kunt u via de app een notificatie ontvangen.

U kunt gegevens bekijken van een rund, schaap of geit. Dit doet u door het levensnummer of de locatie waar het dier gehouden wordt in te typen. U kunt een notificatie ontvangen als er 1 of meer signaleringen in het I&R-systeem staan. Bekijken van een signalering en het doorgeven of herstellen van een melding kan niet via de app.

Gegevens van een paardachtige kunt u bekijken door het levensnummer of chipnummer in te typen.

In het startscherm van de app I&R dieren ziet u twee tabbladen: zoeken op diergegevens of op locatiegegevens. Onder Notificaties in het menu van de app kunt u zich aanmelden om een notificatie te ontvangen als er 1 of meer signaleringen in het I&R-systeem staan.

4 redenen om de App I&R dieren te downloaden vindt u in de flyer.

Diergegevens

Als u kiest om te zoeken op diergegevens, wordt u gevraagd het diersoort, de landcode en het levensnummer in te vullen. U krijgt dan de openbare gegevens te zien van het dier. Bijvoorbeeld de geboortedatum, de herkomst van het dier, de eventuele importdatum en ook of het dier geëxporteerd kan worden.

Bij paardachtigen kunt u ook zoeken op chipnummer. Voor paardachtigen wordt ook de paspoort uitgevende instantie weergegeven. Is een paardachtige uitgesloten voor de slacht voor menselijke consumptie, dan wordt dit ook weergegeven.

Locatiegegevens

Onder de zoekmogelijkheid op Uniek Bedrijfsnummer (UBN) kunt u een UBN invullen of postcode en huisnummer. De gegevens die u dan krijgt te zien, zijn nu nog beperkt. Om privacyredenen krijgt u nu alleen de woonplaats te zien als u een UBN invoert.

Hebt u de postcode en het huisnummer ingevuld, dan krijgt u de UBN’s te zien die daarop geregistreerd staan. Ook dan ziet u alleen de woonplaats. De plaats wordt via een kaart weergegeven. Via de app kunt u doorgaan naar de navigatiemogelijkheden op uw eigen mobiele apparaat.

Eigen bedrijfsgegevens

U kunt via deze app niet inloggen om uw eigen bedrijfsgegevens te bekijken of te wijzigen.

Signaleringen

Staan er 1 of meer signaleringen in het I&R-systeem, dan kunt u via de app een notificatie ontvangen. U kunt zich hiervoor aanmelden via Notificaties in het menu van de app. Wij vragen u dan eenmalig om uw identiteit te verifiëren via eHerkenning of DigiD.

Bekijken van de signaleringen en het doorgeven en/of herstellen van een melding kan niet via de app. U kunt wel via Direct regelen in het menu van de app, naar de plek waar de signaleringen staan en waar u meldingen kunt doorgeven en/of herstellen. Onder Instellingen geeft u uw voorkeur aan.  

Download

Download de app I&R dieren in de App Store of via Google play.

NB: In zowel de App Store als de Play Store zoekt u op 'Dieren en bedrijven' of 'I&R'. Gebruikt u een iPad? Vink dan na de zoekopdracht als vervolgcriterium 'Alleen iPhone' aan.

Download:

Service menu right