Duurzaam met energie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Duurzaam met energie

21-12-2020

Zelf energie opwekken. Dat vraagt meestal best een investering. Investeert u als veehouder in energiezuinige technieken en duurzame energie? Met onze fiscale Energie-investeringsaftrekregeling (EIA) krijgt u een deel van uw investering terug. Bent u glastuinbouwer? Dan kunt u misschien ook subsidie krijgen.

Investeringsaftrek voor veehouderijen

Doet u als veehouder investeringen? En investeert u in bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan, zoals energie-efficiƫnte melkkoeling en gebruik van duurzame energie? Met de fiscale Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u investeringsaftrek krijgen.

Investeringsaftrek voor glastuinbouwers

Doet u als glastuinbouwer investeringen? En investeert u in bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan, zoals energiezuinige klimaatregeling en zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking? Met de fiscale Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u investeringsaftrek krijgen. Investeert u ook/alleen in een duurzame en milieuvriendelijke kas of teelt? Dan kunt u ook kiezen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Rentekorting met groenverklaring

Gaat u investeren in duurzame energie, zoals zonnepanelen, zonnecollectoren of een windmolen? En heeft u daarvoor een lening nodig? Met een groenverklaring krijgt u korting op de rente van de lening. Lees meer op Regeling groenprojecten of praat erover met uw bank.

Meer weten?

Lees meer op Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers. Investeert u als veehouder in een apparaat dat of techniek die (op een andere manier) goed is voor het milieu? U kunt misschien beter de regeling MIA/Vamil gebruiken. Lees meer hierover op Innovatieve veehouderijen.

Bekijk alle subsidies over energie besparen in onze Subsidie- en financieringswijzer.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.