Service menu right

CO₂-regeling voor de glastuinbouw

Bent u glastuinder in Nederland? Dan moet u uw CO₂-emissie aan ons doorgeven. De CO2-regeling is een tegenprestatie voor de verlaagde energiebelasting voor de glastuinbouw.

Voorwaarden

U geeft elk jaar uw CO2-emissie aan ons door als u:

  • glastuinder bent in Nederland en u uw bedrijf gebruikt voor landbouw. Gebruikt u uw glastuinbouwbedrijf vooral voor iets anders? En is het glasoppervlakte voor de landbouw kleiner dan 2.500 m2? Dan hoeft u geen CO2-emissie aan ons door te geven.
  • 305 ton CO2-emissie heeft of meer. Blijft uw CO2-emissie hier onder? Dan moet u ten minste één keer uw CO₂-emissie aan ons doorgeven. Dit doet u als uw bedrijf voor het eerst een kalenderjaar actief is geweest.
  • niet meedoet aan het EU-emissie handelssysteem (EU-ETS).

CO2-emissie doorgeven

De CO2-emissie geeft u door in uw Gecombineerde opgave. Dit kan elk jaar van 1 maart tot en met 30 juni. Hiervoor gebruikt u de gegevens uit uw gasrekeningen per bedrijfslocatie. Geeft u de gegevens niet aan ons door? Dan stellen wij de emissie voor u vast.

Na het doorgeven

Is de periode voor het invullen van uw Gecombineerde opgave voorbij? Dan krijgt u van ons een Emissieverslag. Wij vragen of u de gegevens in dit verslag wilt controleren. Met deze gegevens bepalen wij namelijk de totale emissie van de glastuinbouwsector.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de CO₂-regeling voor de glastuinbouw? Kijk dan in ons overzicht met veelgestelde vragen CO₂-regeling voor de glastuinbouw.

Achtergrond

Glastuinbouw Nederland heeft namens de glastuinbouwsector met de Rijksoverheid afspraken gemaakt over de maximale CO2-emissie per jaar. Dit maximum ligt elk jaar iets lager en is voor de CO2-emissie van alle glastuinders samen. Dit heet ook wel de CO2-emissieruimte.

Glastuinbouw Nederland en de overheid hebben de CO2-regeling voor de glastuinbouw en het programma Kas als energiebron opgezet. Hiermee willen zij onder de emissieruimte blijven. Blijft u samen met de andere glastuinders onder deze emissieruimte? Dan voorkomt de glastuinbouwsector hiermee een heffing.

De CO2-regeling is ook wel bekend als het CO2-sectorsysteem.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.