Gecombineerde opgave voorbereiden | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Gecombineerde opgave voorbereiden

17-02-2021

De Gecombineerde opgave staat voor u klaar. Daar kunt u zich op voorbereiden. Is uw registratie bijvoorbeeld al op orde? En gebruikt u de goede internetbrowser? 7 belangrijke punten om u op weg te helpen.

1: Gebruikt u de goede internetbrowser?

Gebruik een van de volgende browsers:

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge

2: Kunt u inloggen en ondertekenen?

Om de Gecombineerde opgave te doen logt u in op mijn.rvo.nl. Inloggen kan met:

  • eHerkenning (voor bedrijven met een KVK-nummer)
  • DigiD (voor particulieren)

eHerkenning

Bedrijven met een KVK-nummer loggen in met eHerkenning niveau 2+ of niveau 3. Heeft u dit nog niet? Op de site van eHerkenning.nl kunt u via een stappenplan een eHerkenningsmiddel aanvragen. Wacht niet te lang met aanvragen, zodat u op tijd met de opgave kunt beginnen.

Ondertekenen

Heeft u eHerkenning niveau 2+? U kunt de opgave ondertekenen met uw eHerkenningsmiddel.
Heeft u eHerkenning niveau 3? Dan heeft u een machtiging nodig bij uw eHerkenningsleverancier voor RVO-diensten op niveau 2+. Controleer of u die machtiging heeft voordat u de opgave doet.
Ondertekenen met TAN-codes kan ook nog. Gebruik het liefst SMS-TAN. U voorkomt zo drukte aan de telefoon en kunt sneller aan de slag.

DigiD

Particulieren zonder KVK-nummer loggen in met DigiD. Dit kan met een sms-code of de DigiD-app. Meer informatie vindt u op DigiD.nl. Om uw aanvraag te ondertekenen heeft u als particulier een TAN-code nodig. Gebruik het liefst SMS-TAN. Deze vraagt u aan op de pagina Inloggen en machtigen.

3: Is uw bedrijfsregistratie op orde?

Pas uw registratie bij RVO aan als u bent gestopt met uw bedrijf. Of als iemand anders uw bedrijf heeft overgenomen. Lees meer op de pagina Bedrijfsoverdracht. Geef een wijziging ook direct door aan KVK als u daar staat ingeschreven. Alleen dan kunnen wij de juiste gegevens gebruiken en u de goede informatie sturen.

Wel of geen opgave doen?

Bent u voor 1 april 2021 gestopt met uw bedrijf? Of draagt u het voor die datum over? Dan hoeft u in 2021 geen opgave te doen. Dit geldt niet als u glastuinder bent en uw CO2-emissie moet doorgeven. Dan moet u de Gecombineerde opgave 2021 nog wel invullen als u bent gestopt.

Stopt u op of na 1 april met uw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken met u of het nodig is om de opgave in te vullen.

4: Heeft u een machtiging geregeld?

U heeft een machtiging voor de Gecombineerde opgave nodig als:

  • iemand anders uw opgave invult;
  • u de opgave doet voor een overleden persoon;
  • u de opgave doet voor een bedrijf dat bij KVK is uitgeschreven.

Lees hoe u een machtiging regelt op de pagina Inloggen en machtigen.

5: Heeft u uw percelen bijgewerkt?

Heeft u landbouwgrond in gebruik? Werk uw percelen bij in Mijn percelen voordat u de Gecombineerde opgave doet. Lees meer op de pagina Percelen registreren.

6: Heeft u uw dieren goed geregistreerd?

Heeft u runderen, schapen, geiten, varkens en/of pluimvee? Zorg voor een bijgewerkte registratie in het Identificatie & Registratie-systeem (I&R). Lees meer op de pagina Identificatie en registratie dieren.

7: Heeft u alle nodige gegevens verzameld?

U heeft gegevens nodig om de opgave te doen. Het is handig om deze vooraf te verzamelen.

Vragen in de Gecombineerde opgave

In Vragen in de Gecombineerde opgave 2021 ziet u alle vragen uit de opgave en de antwoordopties. U ziet welke vragen dit jaar nieuw zijn en wat er veranderd is.

Gegevens voor GLB-subsidies

Vraagt u subsidie(s) aan uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid? Lees alle informatie hierover op de pagina Gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Bent u op zoek naar specifieke tabellen of documenten? Deze vindt u op de pagina Tabellen en documenten GLB.

Direct uw opgave doen

Wilt u de Gecombineerde opgave doen? Hij staat voor u klaar op mijn.rvo.nl.

Direct uw opgave doen

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.