Betalingsrechten: controle en uitbetaling

Heeft u uitbetaling van betalingsrechten of andere subsidies uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) aangevraagd? Tijdens en na uw aanvraag voeren we verschillende controles uit.

Controles op uw aanvraag

We doen controles vanaf de aanvraag tot en met de uitbetaling. Door deze controles duurt het soms langer voordat u de beslissing en uitbetaling ontvangt. De beslissing en uitbetaling vindt plaats tussen 1 december en 30 juni. Lees wat de controles op uw aanvraag zijn.

Na uw aanvraag

Wilt u na uw aanvraag iets wijzigen? Van 16 mei tot en met 11 juni 2018 heeft u te maken met de kortingsperiode. Als u in die periode iets wijzigt, passen we een termijnkorting toe van 1% per werkdag voor de hele aanvraag. Lees op mijn.rvo.nl wat er gebeurt na uw aanvraag, hoe u een wijziging aan ons doorgeeft en wat de gevolgen zijn van een wijziging. Nadat wij alle controles hebben gedaan, ontvangt u van ons een brief met de beslissing.

Voorafgaande controles

Voorafgaande controles zijn controles met een extra hersteltermijn. Moest u door deze controles iets aanpassen in uw Gecombineerde opgave? Dan kon dit tot en met dinsdag 19 juni 2018 zonder dat u te maken krijgt met een korting op uw uitbetaling. Lees welke voorafgaande controles er zijn.

Op de hoogte blijven

Bekijk onze nieuwsberichten over Betalingsrechten. Wilt u onze wekelijkse nieuwsbrief ontvangen? Geef uw e-mailadres en de voor u relevante thema’s (agrarisch, duurzaam, innovatief en/of internationaal ondernemen) aan ons door.

Service menu right