Service menu right

Extra betaling jonge landbouwers

Gesloten
25-11-2020

Jonge landbouwers kunnen ook in 2019 een extra betaling krijgen, bovenop de basis- en vergroeningsbetaling. U kunt de extra betaling krijgen over maximaal 90 betalingsrechten en voor maximaal 5 jaar.

De extra betaling jonge landbouwers is onderdeel van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen voor 2019.

Wijzigingen 2019

Nieuw in 2019 is dat er bij een proefmaatschap bepaling in een overeenkomst voor onbepaalde tijd wel zeggenschap is. Houd er rekening mee dat u in dit geval niet meer kunt aangeven dat de start van de zeggenschap later is ingegaan.

Deze regel geldt als u in 2019 voor het eerst de extra betaling jonge landbouwers aanvraagt. En als u voor het eerst betalingsrechten uit de Nationale reserve voor jonge landbouwers aanvraagt.

Budget

Het bedrag bepalen we jaarlijks door naar het budget en het aantal aanvragen te kijken. U kunt maximaal 5 jaar lang het extra bedrag krijgen. Het tarief voor de extra betaling jonge landbouwers is in 2019 € 31,78 per te betalen betalingsrecht. U kunt de extra betaling krijgen over maximaal 90 betalingsrechten.

Voorwaarden

Voor de extra betaling jonge landbouwers moet u in 2019 aan bepaalde voorwaarden voldoen. U moet bijvoorbeeld jonger zijn dan 41 jaar en blokkerende zeggenschap hebben.
Lees meer hierover op de pagina's

Aanvragen

U vraagt de extra betaling jonge landbouwers aan van 1 maart tot en met 15 mei 2019 via de Gecombineerde opgave. De kortingsperiode is van 16 mei tot en met 11 juni 2019.

Heeft u eerder de extra betaling jonge landbouwers aangevraagd en toegekend gekregen? Dan doet u een vervolgaanvraag. Lees hierover meer bij Eerder aangevraagd en ontvangen.

Eerder aangevraagd en ontvangen

U heeft eerder de extra betaling jonge landbouwers aangevraagd en ontvangen. Dan vraagt u elk jaar opnieuw de extra betaling aan in de Gecombineerde opgave. U kunt de extra betaling maximaal 5 jaar ontvangen. Wij controleren jaarlijks of uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Wij sturen u elk jaar een beslisbrief voor de extra betaling jonge landbouwers. In deze brief staat voor welke jonge landbouwer de extra betaling is als er in uw bedrijf meerdere jonge landbouwers zijn. Minimaal 1 van deze jonge landbouwers moet nog steeds blokkerende zeggenschap hebben in elk jaar waarvoor u de extra betaling aanvraagt.

Is de extra betaling toegewezen op basis van jonge landbouwer 1 en jonge landbouwer 2? En hebben beiden geen blokkerende zeggenschap meer in het bedrijf? Dan wordt niet voldaan aan deze voorwaarde; ook niet als ondertussen jonge landbouwer 3 in het bedrijf is gekomen.

Eerste keer aanvragen

Heeft u nog niet eerder de extra betaling jonge landbouwers gekregen? Dan kunt u een eerste aanvraag doen als u aan de voorwaarden voldoet. Wij zien de aanvraag alleen als vervolg aanvraag als u de betaling echt heeft gekregen. Heeft u wel een aanvraag gedaan, maar geen betaling ontvangen dan kunt u dus opnieuw een eerste aanvraag doen. Bijvoorbeeld als u eerder een aanvraag heeft gedaan, maar deze was te laat of afgewezen. Of u voldeed niet aan de voorwaarden van actieve landbouwer.

Controle en uitbetaling

Vanaf uw aanvraag tot en met de uitbetaling voeren we verschillende controles uit. De beslissing en uitbetaling vindt plaats tussen 1 december 2019 en 30 juni 2020. Lees hierover meer op de pagina Betalingsrechten: controle en uitbetaling.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.