Openbaarmaking Europese subsidiegegevens | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Openbaarmaking Europese subsidiegegevens

18-05-2021

Op zoek naar informatie over subsidies uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB)? U kunt dit per regeling bekijken, over 2020 en 2019. De informatie van 2020 vindt u vanaf 28 april 2021 op de website. En de informatie van 2018 kon u bekijken tot 3 mei 2021.

Subsidiejaar 2020

De gegevens over de in 2020 betaalde EU-subsidies vindt u op de pagina Europese subsidies 2020.

Hoe vindt u de juiste gegevens?

In de databank vindt u uitbetaalde subsidiegegevens door te zoeken op naam, gemeente, postcode of provincie. Is het zoekresultaat 0? Dan is deze regeling waarschijnlijk niet opengesteld of uitbetaald in 2020.

Meer informatie vindt u in deze documenten:

This information is also available in English.

Subsidiejaar 2019

De gegevens over de in 2019 betaalde EU-subsidies vindt u op de pagina Europese subsidies 2019.

Hoe vindt u de juiste gegevens?

In de databank vindt u uitbetaalde subsidiegegevens door te zoeken op naam, gemeente, postcode of provincie. Is het zoekresultaat 0? Dan is deze regeling waarschijnlijk niet opengesteld of uitbetaald in 2019.

Meer informatie vindt u in deze documenten:

This information is also available in English.

Privacy

De Europese Commissie wil dat iedere lidstaat subsidiegegevens van bedrijven openbaar maakt. Begunstigden die minder dan € 1.250 ontvangen uit het Europees Landbouwgarantiefonds (ELGF) en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) worden anoniem weergegeven. De openbaarmaking is wettelijk vastgelegd in het Besluit openbaarmaking subsidiegegevens gemeenschappelijk landbouwbeleid 2020 en 2019 op de website van Overheid.nl.

De gegevens uit de database mag u niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

AVG

Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Meer informatie hierover vindt u op de website AVG-register Rijksoverheid:

De Autoriteit Persoonsgegevens is toezichthouder op de bescherming van persoonsgegevens.

Samengevoegde controleresultaten subsidies

Elk jaar controleren we de betalingen uit het Europees Landbouwgarantiefonds (ELGF) en het Europees Landbouwfonds voor de Plattelandsontwikkeling (ELFPO). Op de pagina Samengevoegde controleresultaten subsidies ELGF en ELFPO leest u wat de resultaten van deze controles zijn.

Meer weten?

Wilt u uw bedrijf verduurzamen, vernieuwen of uitbreiden? Kijk in onze Subsidie- en financieringswijzer of er voor u interessante subsidies zijn.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.