Veelgestelde vragen BGT | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Veelgestelde vragen BGT

Veelgestelde vragen

Waarom zetten jullie de percelen stap voor stap op de BGT?

Zo zorgen we ervoor dat alle perceelsgrenzen zo nauwkeurig mogelijk op de BGT komen. Dat is wel zo fijn voor iedereen.

Moet ik alle percelen opnieuw intekenen op de BGT?

Nee, uw perceelsgrenzen nemen we over uit Mijn percelen. In de BGT-check controleert u de nieuwe topografische grenzen van de percelen die u in gebruik heeft. Deze grenzen ziet u uiteindelijk terug in Mijn percelen. Als het zo ver is, past u uw aantekening daarop aan.

Meer informatie hierover vindt u op onze informatiepagina Pas uw intekening aan.

Wat gaat er voor mij veranderen?

Dat kunnen we nog niet precies zeggen. Dat wordt duidelijk wanneer we uw perceelsgrenzen op de BGT zetten. U ontvangt hierover bericht van ons nadat u de BGT-check heeft gedaan. Meer informatie vindt u op onze informatiepagina Pas uw intekening aan.

Wel is het zeker dat bijna alle perceelsgrenzen een stukje verschuiven. Ze worden dan groter of kleiner. Wat er precies gaat veranderen, hangt helemaal af van uw situatie.

Wanneer plaats ik een opmerking in de rode, groene of grijze vlakken in de BGT-check?

Rode vlakken
Ziet u rode vlakken? Dan vallen de stukken grond die u heeft ingetekend in Mijn percelen buiten de nieuwe topografische grenzen. Klopt dit volgens u niet? Plaats dan een opmerking in de BGT-check. Deze gaan we beoordelen.

Groene vlakken
Ziet u groene vlakken? Dit zijn stukken grond die u niet heeft ingetekend in Mijn percelen. Maar ze vallen wel binnen de nieuwe topografische grenzen. U hoeft hier geen opmerking bij te plaatsen. Heeft u deze stukken wel in gebruik? Dan voegt u ze toe aan Mijn percelen. Dit kan pas als u de nieuwe grenzen in Mijn percelen ziet. Daarover ontvangt u van ons bericht.

Grijze vlakken
Ziet u een grijs vlak op de kaart? Dan is er een erg klein verschil tussen de grens die u heeft ingetekend en de BGT-grens. U kunt hier een opmerking bij plaatsen als u het er niet mee eens bent. Houd er dan wel rekening mee dat de kans groot is dat wij deze grens niet aanpassen. Dit doen wij alleen als er op de luchtfoto of hoogtekaart een betere grens te zien is.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.