Regeling olijfolie

Wilt u olijfolie of tafelolijven invoeren in de Europese Unie (EU)? Dan moet u invoeraangifte doen bij de douane en betaalt u invoerrechten. U heeft geen invoercertificaat nodig.

De Europese Commissie heeft een overeenkomst gesloten met Tunesië. Hierdoor mag er jaarlijks een bepaalde hoeveelheid olijfolie zonder invoerrechten worden ingevoerd in de EU. U heeft dan wel een invoercertificaat nodig.

Wat kunt u invoeren?

Jaarlijks is er 56.700 ton olijfolie van eerste persing van de GN codes 1509 1010 en 1509 1090 beschikbaar. De looptijd van het contingent is van 1 januari tot en met 31 december. Het nummer is 09.4032.

Voorwaarden deelname

U kunt deelnemen aan de invoerregeling als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • uw bedrijf is gevestigd in Nederland;
  • u bent ingeschreven in de Kamer van Koophandel;
  • u heeft een recente btw-registratie;
  • u kunt een handelsactiviteit met derde landen aantonen in producten die vallen onder de marktordening in de 12 maanden direct voorafgaand aan uw aanvraag en in de 12 maanden daaraan voorafgaand;
  • u heeft een EORI-nummer.

Aanvragen

U kunt elke maandag of dinsdag, uiterlijk om 13:00 uur een invoercertificaat aanvragen via mijn.rvo.nl. Met uw aanvraag stelt u een zekerheid. Dit is voor olijfolie € 20 per 100 kg. U kunt de zekerheid stellen met een contante storting of bankgarantie.

RSS-nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Regeling olijfolie? Meldt u zich dan aan voor de RSS-nieuwsvoorziening van RVO.nl. Hoe doet u dat?

Bekijk ook de RSS-tips.

Service menu right