Gegevens melk en melkproducten doorgeven | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Gegevens melk en melkproducten doorgeven

16-02-2021

Heeft u een melkverwerkend bedrijf? Vergeet dan niet om regelmatig uw gegevens over melk en melkproducten aan ons door te geven. U kunt van 16 februari tot en met 30 april 2021 uw gegevens over 2020 doorgeven.

Jaarlijkse opgave

Zuivel is een belangrijke markt voor Nederland en Europa. Gegevens over de productie en handel zijn nodig om in te spelen op ontwikkelingen en trends in deze markt. Daarom vragen wij aan de zuivelsector om jaarlijks een uitgebreide opgave te doen.

U kunt uw gegevens over melk en melkproducten doorgeven op mijn.rvo.nl. Voor het doorgeven van uw gegevens heeft u eHerkenning (niveau 2+) nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan.

Ureumgehalte in de melk

Bij het stelsel van gebruiksnormen worden gegevens over het ureumgehalte in de melk gebruikt om de stikstofproductie van melkkoeien te bepalen. De melkfabriek levert deze gegevens ook aan ons. Als melkveehouder hoeft u dit niet aan ons door te geven. De actuele nationale regels over de bepaling van ureumgehalte vindt u op de website overheid.nl.

Marktinformatie

De gegevens over Nederlandse melkaanvoer en productie vindt u op de pagina Statistieken marktinformatie. Op de website van de Europese Unie staat informatie over de melkprijzen en marktontwikkelingen van melk en melkproducten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.